tiistaina, tammikuuta 8

01. Kaupungin rikkain mies

Crescendojen suku: osa 01
---
Eräänä aamuna herätessään Ramona Crescendo kirosi hiljaa itsekseen. Kello oli jo, vaikka kuinka paljon ja hänen oli ollut tarkoitus nousta aikaisin. Ramona oli saapunut yöllä kaupunkiin, ottanut hotellihuoneen, vaihtanut vaatteet ja käynyt nukkumaan. 
Olisi pitänyt arvata, ettei hotellin herätyskelloon ole luottamista, hän ajatteli.
Puettuaan ylleen ja aseteltuaan peruukin päähänsä Ramona suuntasi pesemään hampaitaan. Se ainakin toisi hieman raikkaamman olon. Tänään oli nimittäin tärkeä päivä. Ramonan oli etsittävä uusi ns. 'kohde' kaupungista ja aloitettava kohteensa hurmaaminen.

Noin kymmenen minuutin kuluttua:
''Ramona Crescendohan se oli?'', tiedusteli vastaanottovirkailija. Ramona nyökkäsi naiselle.
''Hienoa. Siinä tapauksessa teidät on nyt kirjattu ulos hotellista. Hyvää päivän jatkoa ja pistäytykää toki uudelleen!''
Anteeksi, että tuolla näkyy tuo muokkaus/ostostilan ruudukko. Tiedä sitten oliko hetkellinen bugi vai teinkö amatöörimaisen virheen heti alkuun.
''OH, se todella olet SINÄ!!!'' joku rääkäisi Ramonan takana saaden hänet säikähtämään. Oliko joku tunnistanut hänet jopa valeasussa? Kuka?
Kävi kuitenkin ilmi, että mies oli intoillut vastaanottovirkailijasta. Nainen oli ilmeisesti jokin entinen näyttelijä. Ramona häipyi paikalta helpottuneena siitä, ettei ollutkaan jäänyt kiinni.

Hetken kuluttua lähistöllä:
Ramona oli ottanut taksin läheiseen kuppilaan. Hänen keräämiensä tietojen mukaan kaupungin rikkain asukas kävi siellä päivittäin aamiaisella. Miehen nimi oli Jed Eckhart ja hän oli uusrikas. Siitä päätellen hän ei ollut vielä ehtinyt niittää mainetta ja saattoi olla helppo saalis.
Hetken istuskeltuaan Ramona huomasi jonkun pyrkivän pöytään.
''Saako tähän istua?'', mies kysyi.
''Itseasiassa e-..'', Ramona aloitti,..
..mutta toinen oli jo ehtinyt istuutua. 
''Hei, sähän olet se äskeinen tyttö sieltä aulasta! Sori, mun ei ollut tarkoitus säikyttää. En vaan ehtinyt pyytää anteeksi, kun katosit paikalta. Mä olen Jed, Jed Eckhart. Sä taisit olla Ramona Crescendo? Kuulin sen'', mies kertoi.

Ramona ei ollut uskoa korviaan. Hän ei tiennyt kumpi oli järkyttävämpää. Se, että äskeinen rääkyjä oli itse Jed Eckhart vai se, että tämä oli kuullut Ramonan oikean nimen.
''Sano nyt jotain. Vai haittaako se, että mä istuin tähän?''
''Kyllä olen ja e-ei se mitään'', Ramona sanoi toettuaan järkytyksestään.
''Käytkö usein täällä?'', hän lisäsi yrittäen keksiä puheenaihetta.
''Oliko toi iskurepliikki?'', Jed kysyi hämmentyneenä.
''Oli jos haluat tulkita sen niin'', Ramona sanoi hieman pistäen hieman flirttiä peliin.
Yhtäkkiä Jed nousi pöydästä ja huusi Ramonalle:
''Mä muistinkin, että tiistaisin tarjoillaan aamiainen tuolla sisällä! Törmäillään!''
Ramona arveli Jedin säikähtäneen hänen nopeaa toimintaansa. Samassa nainen muisti, ettei hänellä ollut yöpymispaikkaa. Niinpä Ramona päätti hyödyntää hieman Jedin syyllisyyden tunnetta hänen säikäyttämisestään. 

Puolen tunnin kuluttua:
Ramona oli odottanut, että Jed palaisi ulos. Nähdessään hänen astelevan kahvilan ovesta Ramona purskahti tekoitkuun.
Samassa Jed olikin jo hänen luonaan.
''Hei, mikä hätänä? Ramonahan se oli?'', mies kysyi.
''M-minulla ei ole paikkaa mihin mennä!'' Ramona nyyhki.
''Kaikki on hyvin. Ei mitään hätää'', Jed vakuutteli.
Nyyhkäyksiensä lomasta Ramona vilkaisi pikaisesti Jediä. Tämä näytti jopa Ramonaakin avuttomammalta. Juttu siitä, että miehet eivät kestä itkeviä naisia taisi olla totta.
''Kuule, Ramona.. Tehdään niin, että sä tuut nyt mun luokse. Ainakin täksi yöksi. Oon sen velkaa, okei?''Jed ehdotti pidellessään yhä kiinni Ramonasta, joka nyökkäsi.
''Sopisiko se todella?'', hän varmisti.
''Tottakai, tuu nyt vaan'' , Jed sanoi otettuaan jo pari askelta kuppilasta poispäin.
Pian tyytyväinen Ramona jo istuikin Jedin kanssa taksissa.
Naisen oli onniteltava itseään mielessään. Jed oli ollut luultavasti hänen helpoin hurmattavansa tähän mennessä.

Aivan pian:
''Tota.. tervetuloa mun luo!''Jed sanoi.
Ramona ihaili näkemäänsä. Jos hyvin kävisi hän asuisi pian samassa talossa.
---
Kiitos ihanasta palautteestanne prologiin. Mitäs piditte Crescendojen suvun ensimmäisestä osasta? Toivottavasti miellytti eikä taso laskenut prologista. Kaikki eteni ehkä hieman nopeasti, vaikka paljoa ei tapahtunutkaan.  Mitä luulette onnistuuko Ramona valloittamaan Jedin? Tämä osa ilmestyi aika pian prologin jälkeen, mutta toivottavasti se on teistä vain positiivinen juttu. :) Päivitystahdista en osaa sanoa kunnolla mitään. Kunhan ei ole kiireitä ja olen innostunut ideoimaan niin osia saattaa tulla usein. Mikä on teistä sopiva päivitystahti?
PS. Yläpalkkiin 'Etusivu' -osion viereen on ilmestynyt 'Vieraskirja' -kohta. Siellä voitte mainostaa omia osianne.

Poinsettia

10 kommenttia:

 1. Todella hyvä tämä ensimmäinen osa:) Ramona vaikuttaa aika luihulta naiselta ja tuo Jed vaikuttaa niin herttaiselta. Kenties Ramona voisi kerrankin oikeasti rakastua. Oli mukava kun tämä ensimmäinen osa ilmestyi niin nopeasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Hyvin mahdollista, että niin käy ja mukava kuulla.

   Poista
 2. Sekä sovelias että epäsovelias sattuma samaan aikaan, tulee vielä mielenkiintoista :D Hienoa että Jed ei tipahda Ramonan syliin noin vain, vaan myös kuulee tämän oikean nimen samalla. Tuleekohan peruukki tuottamaan hämmennystä miehelle jos tämä sen huomaa?

  Hieman nopea eteneminen ei osassa haitannut laisinkaan :) Sopivaa päivitystahtia on hankala sanoa, jokaisellahan on erilaisensa ja riippuu aina osien pituudestakin etc. Yleensä se kai vakiintuu ajanmyötä :D
  Mutta uusia päivityksiä odotellessa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sinulle kommentista! Uskon, että peruukki saattaa aiheuttaa ongelmia. Kiitos mielipiteestäsikin, enköhän pian jo uutta osaa saa aikaiseksi.

   Poista
 3. Mua säälittää Jed jo nyt. Vaikuttaa mukavalta mieheltä. Jännä nähdä mitä oot keksinyt nuoren parin pään menoksi. Itselläkin alkuun tulinopeammin osia, nyt se on hieman hidastunut. Teet silloin kun hyvältä tuntuu. Jatkoa jään odottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack ja onhan tuo Jed aika mukavan oloinen kaveri. Alustavasti olen kyllä jo juttuja suunnitellut, nekin selviävät pian. (:

   Poista
 4. Kävit jonkin aikaa sitten blogiasia mainostamassa ja nyt ehdin tännekin katsastamaan, mitä touhuilet ;) !

  Mielenkiintoinen aloitus, mukavan erilainen.. Noiden Lc:den aloituksen keksiminen on aika vaikeaa, varsinkin kun suurin osa jutuista tuntuu olevan jo toteutettu.

  Saa nähdä kumpi hurmaa kumman, Jed vai Ramona? Itse kehittelin juonta jo siihen suuntaan, että molemmat olisivat samankaltaisia onnen onkijoita :D ! Jed vaikuttaa kyllä herkältä tyypiltä niin, että sääli, jos Ramona järjestää tälle onnettomuuden. Ehkä nainen huomaa olevansa paksuna ja siitä sitten syntyy ongelmia ;) !

  Ilmoituksia uusista osista saa laittaa cboxiin, josta lueskelen järjestyksessä aina vanhimpia ensin pois ;) ! Hitaasti, mutta varmasti..
  Laitan Crescendot linkkilistaani .D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista! :] Kiva, että tulit tänne käymään. Muistan silloin, kun aiemmin kirjoitin lc'itä ja kyllä oli hankalaa keksiä jotain erilaista. Nyt en edes tiedä onko tälläinen idea joskus ollut jollakulla, eipä ainakaan ole tultu valittamaan.

   Se tosiaan jää nähtäväksi. Eipä kyllä kauaa mene niin pääsette te lukijatkin näkemään lisää. Ja saattaa olla, että osuit hyvinkin oikeaan jossakin. ;)

   Minäkin linkitän sinut ja ilmoittelen aina osan ilmestyttyä.

   Poista
 5. Luettuani prologin, en voinut vastustaa kiusausta, ja avasin ensimmäisen osan.

  Toivottavasti ei osu naista omaan nilkkaan tuollainen toiminta, mutta miten kutkuttavaa. Jääkö Jedkin nalkkiin vai mitähän tässä tulee tapahtumaan. Jään ehdottomasti seuraamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykästyit tarinaani! :) Vastaukset kysymyksiisi löydät seuraavista osista, pian ilmestyykin jo seitsemäs.

   Poista