maanantaina, heinäkuuta 28

39. Hyvästejä

Crescendojen suku: osa 39
---

Edwinin kohtaloksi koituneen putoamisen jälkeen kypärä vieri hänen päästään hevosen osuttua häneen. Edwin oli saanut ruhjeita kasvoihinsa ja muuallekin kehoonsa. Ennen kuin kisoissa paikalla ollut lääkäri ehti nuorukaisen luokse hänen vanhempansa olivat paikalla. Oli karua vain seisoa ja katsoa omaa lastaan jota ei saanut edes koskettaa jottei tila pahenisi. Pian poika julistettiin kuolleeksi.
---
Crescendot halusivat pienet ja intiimit hautajaiset. Niinpä paikalla olivat papin lisäksi vain Delilah, Ted ja Trevor. "Kiitos, että pääsitte tulemaan, " Ted sanoi papille ääni värähtäen Delilahin nyyhkiessä vieressä.
Trevor lupasi itselleen, ettei itkisi. Tuntui epätodelliselta, että hänen veljensä makaisi kohta mullan alla. Hän oli yrittänyt saada Agnesin paikalle, mutta tyttö ei ollut halunnut tulla. Agnes syytti itseään siitä, ettei ollut mennyt kisoihin, vaikkei edes tiennyt niiden olevan onnettomuuspäivänä, sillä Trevor oli jättänyt kertomatta sen.
Mutta papin puhuessa kauniisti ja siunatessa Edwinin haudanlepoon, Trevorkin sortui.
Vanhempiensa itkiessä sydäntä särkevästi ja kuiskiessa hyvästejä toiselle pojalleen Trevor istui nurmella. 
"Tiedäthän sinä Trevor, että kirkolla olisi kriisiryhmä nuorille. Voisimme ohjata sinut myös puhumaan yksityisesti ammattiauttajalle, " pappi yritti, mutta poika torjui kaiken avun.
"S-se oli erittäin..kaunista, " Delilah sopersi tilaisuuden päätteeksi itkua nieleskellen.
Hautajaisiltana Trevor tunsi olonsa orvoksi. Tähän asti hän oli voinut kuvitella, että kaksoisveli olisi Agnesilla yötä, mutta hautajaisten jälkeen se ei enää onnistunut. Edwinin sänky oli tyhjä ja petaamaton.
Agnesillakaan ei ollut helppoa. Häntä suretti, että hän oli pettänyt lupauksensa Edwinille. Häntä suretti myös, ettei hän koskaan ollut saanut mahdollisuutta ilmaista ihan kunnolla tunteitaan pojalle. Tyttö olisi halunnut kertoa rakastavansa Edwiniä, vaikka toinen olikin homo. Tai niin Agnes luuli.
---
Jonkin ajan kuluttua hautajaisista Trevor uskalsi mennä käymään Foxeilla.
"Moi. Faijas sano, että olisit täällä."
"Ai sä.. Mitä asiaa?"
"Miten niin mitä asiaa. Muru, mä halusin tulla kattomaan oot sä ok?"
"Trevor, mä en ole okei. Etkä säkään. Tuskin tullaan kumpikaan koskaan olemaan, " Agnes sanoi.
"Joo niin kai. Tulin kans sanomaan, että oon tosi pahoillani. Siitä, etten vieny sua kattoo sitä kisaa. Mut mä halusin vaan viettää aikaa sun kanssas, " Trevor selitti.
"Joten saanks mä anteeks?" poika kysyi ja yritti suudella Agnesia, joka kavahti kauemmas.
"Trevor!" Agnes huudahti. "Miten sä voit olettaa, että se on unohdettu juttu?"
"Mitä muutakaan tässä voi enää tehä?" poika ärsyyntyi.
"Rauhotutaan molemmat. Kuule sä varmasti tiesit miten tärkee se kisa on sun veljelles. Ja miten kovasti mäkin halusin nähdä sen. Ja vaikka se tyhmää onkin mä haluan uskoa, että....että oisin voinut tehdä jotain, " Agnes huokaisi.
"No arvaa kiusaako mua se ajatus? Mut kuten sanoin halusin olla sun kanssa sinä iltana. Sen piti olla meiän erityinen ilta. Halusin tehä sulle ruokaa, kattoo sun kanssa leffan. Me oltiin just menossa makkariin, kun se puhelin soi. Usko nyt Agnes, että mä vaan halusin olla sun kanssas! Siks mä keksin sen jutunkin, että Edwin on homo!!" Trevor kivahti.
"MITÄ?!!" Agnes järkyttyi.
"Eiku hitto Agnes...! Toi kaikki tuli ulos ihan väärin, " Trevor yritti paikata sanomisiaan.
"Mene pois. Mä en tahdo nähdä sua enää. Tää oli tässä, " tyttö sähisi kyynelten poltellessa silmäkulmia.
Trevor oli jättänyt veljensä huippuhetken näkemättä päästäkseen sänkyyn Agnesin kanssa. Kaiken lisäksi Trevor oli valehdellut veljensä suuntautumisesta. Agnes tiesi, ettei itsekään ehkä tehnyt oikein seurustellessaan Edwinin veljen kanssa vain siksi, että tyttö oli luullut hänen ja Edwinin suhteen olleen mahdoton. Mutta Trevor oli mennyt aivan liian pitkälle.
---
Aikaa kului ja arki vakiintui jälleen Crescendojen taloudessa. Ted ja Delilah yrittivät keskittyä jäljellä olevaan poikaansa kaikin voimin. Niinpä Trevor vaihtoi lähikaupungin lukioon päästäkseen pois tutuista piireistä ja sääliviltä katseilta karkuun. Trevor kasvoi..
..ja alkoi panostaa kunnolla lukiopintoihinsa, sillä hänellä oli päämäärä.
Vuodet vierivät ja koitti se päivä jolloin Trevorin oli lähdettävä yliopistoon. Muuttoauton tuloon oli vielä aikaa, mutta nuorukainen halusi hyvästellä vanhempansa etukäteen. Heitä katsellessaan Trevor pisti merkille jotakin. Delilah ja Ted olivat molemmat vanhenneet silmissä parin viime vuoden aikana. Mutta silti he jaksoivat katsoa toisiaan rakastuneesti.
Muuttoautoa odotellessaan Trevor halusi vielä käydä Foxeilla.
"Agnes?"
"EDWIN?!!"
"Ei vaan mä, Trevor, " poika korjasi.
"Huh, säikähdin. Hetken jo luulin, että sä oot Edwin. Mutta mitä mä kuvittelin. Miten Edwin nyt ois elossa ja kasvaneena, " tyttö totesi.
"Tiedän, ettet sä tahdo enää nähdä mua saati sitten puhua mulle. Mutta mä lähden yliopistoon. Tulin sanomaan moikka, " Trevor selitti.
"Kiitos kai. Mutta Trevor miksi ihmeessä sä olet vetänyt yllesi veljesi vaatteet? Tai noi ainakin muistuttaa Edwinin suosikkiasukokonaisuutta... " Agnes huomasi.
"Venaa hetki. Nyt on mun vuoro kysyä. Sitten on vastausten aika."
"Tää on välillä vähän jumissa, " miehen alku mutisi kaivettuaan rasian taskustaan.
"Et kai sä..?"
"Agnes Ethel Fox, tulisitko mun vaimokseni?" Trevor kysyi.
"Voi Trevor, " tyttö huokaisi.
"Mä olen pahoillani, mutta en. Ja oon myös tosi pahoillani jos et oo päässyt yli musta. Tosin onhan sulla muitakin huolia... Joka tapauksessa oo kiltti ja poistata toi hiusväri. Käytä oman tyylisiäs vaatteita, mee sinne yliopistoon ja ala elää omaa elämääs. Anteeks, että tää menee nyt näin, mutta vika on meissä molemmissa. En ois saanu elätellä turhia toiveita koskaan, vaikka ihan tosi tykkäsin susta. Mutta sä et voi muuttua Edwiniksi, vaikka te olittekin kaksoset. Anteeks Trevor, " Agnes sanoi ja käveli tiehensä.
"Ai teitä sentään meikäläinen kiinnostaa. Dumle, Windy, valitettavasti mä en oo se keneks te mua luulitte. Mut nää on sitte hyvästit meiänkin osalta. Pärjäilkää tai jotain. Moikka." 

---
Nyt siis Trevorin aika jättää lapsuuden kotinsa ja lähteä yliopistoon. Tekikö Agnes oikein kieltäytyessään kihlauksestaan ja onko Trevor ihan kunnossa?
Ensi osassa nähdään Trevorin uusi alku.

Edit: Pitää taas mainostaa, että toisessa simsblogissani on uusi osa. Pääsette lukemaan sen täältä jos kiinnostaa. On muuten pitänyt monen osan ajan mainita, että Crescendojen sivuilla on nyt vierailtu yli 10 000 kertaa. Se on mieletön määrä. Kiitos kaikille!

Hyvää heinäkuun loppua!

Poinsettia

6 kommenttia:

 1. Harmi että poju kuoli :( Hautajaiset oli lavastettu hyvin, kirjoitat sujuvasti ja blogin postaustahtikin on hyvä. :)

  Alan lueskella tätä aina kun ehdin :)

  VastaaPoista
 2. Edwinin kuolema oli kyllä surullinen juttu :( Aika yllättäenhän se tuli. Varmasti rankkaa Trevorille ja Agnesille, ja tietysti vanhemmille. Toivottavasti Trevor pärjää tulevaisuudessa, ja löytää jonkun toisen naisen rinnalleen. Hyvä osa, jään odottelemaan jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä osa. Kunnon juonen käänteitä.
  Trevor käy kyllä vähän sääliksi jos hän luuli saavansa Agnesin muuttumalla veljekseen. Innolla odotan mitä uusi alku tuo pojalle tullessaan.

  VastaaPoista
 4. Miksei me vaan voida seurata Agnesin elämää? Jookooooooo.... :333 TAI jos Agnes tulisi vahingossa samaan yliopistoon ja Trevor joutuisi katsomaan kun se rakastuu johonkin toiseen jätkään ja ne menee naimisiin ja sitten Agnes päätyy humalassa pettämään miestään Trevorin kanssa ja tulee raskaaksi! Miks mä keksin juonta aina kaikkien muiden tarinoihin...? xD

  VastaaPoista
 5. Oho, arvelin Trevorin ja Agnesin jatkavan onnellisina seurustelua nyt kun Edwin on poissa pelistä, mutta Trevor jäi epähuomiossa kiinni valheestaan. Ei Agneskaan toisaalta täysin viaton ollut ryhtyessään suhteeseen Trevorin kanssa, vaikka hänellä oli tunteita Edviniä kohtaan, jolloin seurustelu oli tytölle pelkkä korvike. Huh miten aika rientää, Trevor on jo aikuinen! .-D Mielestäni Agnes teki oikein torjuessaan kihlauksen, tuskin hänelle vuosien varrella mitään uusia tunteita olisi kehittynyt. Trevorista olen jotenkin huolissani, tuo Edwiniksi pukeutuminen ei vaikuta ihan terveeltä.. Toivottavasti elo yliopistolla uudessa paikassa auttaisi Trevoria jättämään ikävät asiat taakseen ja aloittamaan puhtaalta pöydältä. .-) Jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Nyt Trevot taisi päästää suustaan sen viimeisen sammakon. Ainakin Agnes saa viimein tietää totuuden, vaikka sillekin taitaa olla jo vähän myöhäistä...
  Agnes teki mielestäni oikein kieltäytyessään kihloista, ja veikkaan että Trevor ei ole ihan kunnossa. Minäkin hätkähdin hieman nuorukaisen pukeutumista veljekseen. Mitäköhän tästä vuorostaan tulee... Jatkoa odottaessa!

  VastaaPoista