sunnuntaina, heinäkuuta 6

50. Hauskuudella on seurauksensa

Crescendojen suku: osa 50
---
Baari-illan jälkeen Ivy oli epävarma siitä mitä hänen kuuluisi tuntea. Hän oli puhdistanut meikkinsä ja letittänyt hiuksensa tutun turvallisesti. Ehkä tämä uudistuminen ja teinidraama oli liian iso pala hänelle. Hänen ainoa kokemuksensa tällaisestä oli peräisin kirjoista.
Mutta Chantelle tuntui kyllä olevan pahoillaan Ivyn isän suutelemisesta. Ehkä Ivy ymmärsi uutta tuttavaansa, mutta ei kyllä sen suhteen miksei Chantelle suudellut mielummin jotakin ikäistään.
 Tyttö huokaisi ja päätti laittaa meikit uudelleen naamaansa. Oli aika lähteä kouluun ja kohdata Chantelle. Ivy näyttäisi, että asia oli hänelle ok. Eihän hän voinut pilata ainoaa mahdollisuuttaan kavereihin.

                                                                             Sinä iltapäivänä:
"Äh..tuota...Trevor?"
"Minulla olisi asiaa. Pue toki päällesi ensin, odotan tuossa alhaalla.."
"A-anteeksi kauheasti tuo äskeinen. En mitenkään tiennyt, ettet oikein ole pukeissa", Andrée sanoi.
"Saanko taas saarnan?"
"Ei, en minä sitä. Käytöksesi ei missään nimessä ollut sopivaa, koska se tyttöhän oli Ivyn ikäinen. Mutta olen täällä pahoitellaksani omaa käytöstäni. En ikinä olisi saanut myydä tytöille."
"Ai no. Ei siinä mitään.."
"Missä ei mitään?"
"Andrée vaan tuli selittelemään jotain."
"Ivy, haluaisin puhua myös sinun kanssasi."
"Olen niiin pahoillani siitä mitä se kaverisi teki tai ennemminkin mitä isäsi teki. Tiedän, että olen osasyyllinen siihen miksi kaverisi teki niin. Olihan hän juonut", Andrée sanoi.
"Rauhotu. Saatiin vain yhdet Tähtiyöt. Ei kai se nyt paljoa vaikuta. Kaikki on hyvin."
"Oletko varma? Tuntuu syylliseltä."
"Varma. Mä oon kunnossa."
---
"Moi mahtavaa, että sä pääsit!" Ivy tervehti seuraavana iltana Chantellea. Bileet olivat juuri alkamaisillaan Ivyn kotona. Hän järjesti ne isänsä ollessa baarissa. Ivy halusi näyttää, että kaikki tosiaankin oli ok.
Alkuillasta ihmisiä oli vain hieman yli kymmenen, mutta Ivy oli mielissään siitä kuinka hyvin kaikki viihtyivät ja kuinka rauhallista meno oli. Hänen yllätyksekseen kuitenkin suurin osa vieraista oli heitä vanhempia.
Jossakin vaiheessa joku toi kuplapöydän ja Ivy halusi kokeilla sellaista. Juliana naurahti hänen innokkuudelleen, mutta Chantelle kannusti äänekkäästi vieressä.
Illan edetessä alkoi tapahtua. Kaksi vierasta riitaantuivat ja toinen lähti itkien.
Joku tilasi pitsaa itselleen ja muutama vieras kiinnostui Trevorin viinakaapista.
Yksi vieras söi yksinään pöydässä ja Juliana koitti vaihdella musiikkia. Meno oli kuitenkin harmitonta.
Ivy oli innostunut kunnolla kuplista. Hän halusi maistaa kaikkia makuja ja päästä tunnelmaan. Samoihin aikoihin Chantelle oli baari-iltaa pahemmassa kunnossa ja joku kuvasi hänen örvellystään. Siihen loppuivat Ivyn muistikuvat.
---
Aamulla hän heräsi niska kipeänä olohuoneen sohvalta.
Noustuaan hän peitti suunsa, ettei olisi kirkaissut. Ivy räpytteli epäuskoisena silmiään nähtyään graffitin tahraaman television.
Koti ei ollut siinä kunnossa mihin hän muisti sen jääneen.
Ivyn poskia kuumotti, kun hän näki kuplapöydän. Se oli tainnut viedä hänen huomionsa liikaakin. Kevyesti täristen tyttö otti rintataskustaan puhelimensa ja etsi numeron johon ei ollut vielä kertaakaan ennen soittanut.
"Andrée? Mä tarviin apua. Olen kotona."
Hetken päästä mies ilmaantui paikalle päällään ensimmäinen asukokonaisuus, joka oli käteen sattunut.
"Oh..no kyllä me tämä vielä kuntoon saadaan", hän sanoi vakuuttavasti hymyillen eikä voinut olla pistämättä merkille asunnon kunnon lisäksi sitä kuinka Ivyn silmämeikki oli tahrinut hänen kasvonsa.
"Niinkö?" Ivy kysyi epäuskoisena samalla, kun mies koitti halata häntä rauhoittaakseen tyttöä.

---
Mitä luulette saadaanko asunto kuntoon? Tiedän, että bileteema on aika kulunut, mutta jotain piti Ivyllekin käydä. Mitä veikkaatte kuinka Trevor suhtautuu asiaan?

Poinsettia

7 kommenttia:

 1. Hyvä osa. Trevor saattaa olla vihainen, että telkkari on sotkettu, mutta muuten miestä ei varmaan kauheasti kiinnosta, että onko kotona ollut bileet vai ei. Voi Ivy. ;(
  Andrée on aina auttamassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja Andrée tosiaan aina osuu paikalle, kun apua tarvitaan. :D

   Poista
 2. Andree on kyllä niin kiltti ja herttainen kun kerkee aina auttamaan muita:) Kiva osa jälleen ja mua jotenki harmittaa Ivyn puolesta nuo se uudet kaverit ei oo sille hyvää seuraa ne muutenki on luonteeltaan toista maata:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eivät nuo ihan Ivyn tyyppisiä ole. Se miten ystävyyden käy tullaan kyllä näkemään.

   Poista
 3. Ivy on tosi nätti! :> Toivottvasti he Andréen kanssa saavat kämpän kuntoon, ennen kuin Trevor tulee kotiin. Trevor on kyllä itsekin ollut niin holtiton, ettei hänellä ole paljoa varaa saarnata Ivylle! Tosi hyvä osa taas! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva, että Ivyn ulkonäkö miellyttää. (: Trevorilla ei tosiaan olisi varaa saarnailla.

  VastaaPoista
 5. Andrée sentään yhä yrittää käyttäytyä kuin aikuinen, kun tuli pahoittelemaan omaa virhettään. Trevorista en enää edes tiedä :P "Trevor" "käyttäytyminen" ja "aikuinen" eivät taida mahtua samaan lauseeseen.
  Ja voi Ivyä, kun tilannettaa korjaamaan tarkoitetut juhlat pikemminkin rikkoivat lisää - kirjaimellisesti.
  Niin, pidin viimeisestä kuvasta. :)
  Menen lukemaan seuraavaa osaa --->

  VastaaPoista