tiistaina, tammikuuta 27

51. Välirikko

Crescendojen suku: osa 51
---
"...ja niin siinä sitten kävi. Mä olen tosi pahoillani isi", Ivy sanoi lopetettuaan kertomuksensa siitä miksi suurin osa huonekaluista oli kadonnut ja miksi olohuone oli graffittien tahrima.
"Kaikilla karkaa mopo käsistä joskus", Trevor totesi tyttärelleen.
"Joten ei se mitään."
"Niinkö?"
"Tavaraa meni tuhansien eurojen edestä eikä se oo mitään?" Ivy kysyi.
"No nyt, kun sä mainitsit niin se raha juttu vähän haittaa. Ois nimittäin aika kova pula kahisevasta."
"Vaan vähän haittaa? Ja mikä pula? Meillähän on paljon lottorahoja tallessa. Mun yliopistoa varten ja muutenkin", Ivy muistutti.
"Ah, aivan ne rahat. Mä vähän niinkuin hävisin ne ja talon samaten", Trevor naurahti.
"Mitä?!!" Ivy sähähti ja mielialansa vaihtui parissa sekunnissa anteeksi pyytelevästä raivokkaaseen.
"SÄ HÄVISIT MEIDÄN TALON?! JA MEIDÄN RAHAT?!!" tyttö huusi.
"Ja mitenkäs ne menetit? Juomalla? Pelaamalla? Anna, kun mä arvaan. Varmaan jossakin juomapelissä. Kuka idiootti menee pelaamaan talostaan ja omaisuudestaan?  Lottosummista!! Ei kukaan paitsi joku - joku idiootti! MÄ VIHAAN SUA!"
Trevor sulki silmänsä huutavan tyttärensä edessä. Ivy ei ollut koskaan sanonut hänelle vastaan saatika sitten suuttunut. 
"Kunnioittaisit vähän. Mä sentään annoin anteeksi sen, että sun bileesi tuhosivat yläkerran. Mutta jos nyt kerta vihaat niin siinäpähän vihaat. Mä häivyn. Asu sitten omillasi", Trevor päätti.
"H-häivyt? Isi?" Ivy sopersi yhä järkyttyneenä hänen raivoisan mielialansa laantuessa yhtä nopeasti kuin se oli tullutkin.
"Tätä pastaa olis vielä tuolla kattilassa", Andrée sanoi varovasti.
"Ei nyt Andrée", Trevor huokaisi.

Samana iltana:
"Tässä tää nyt on. Hieman pieni, mutta kyllä tänne kaksi mahtuu", Andrée sanoi. Hän oli päättänyt ottaa Ivyn luokseen asumaan väliaikaisesti. Mies oli varma, että Trevor leppyisi pian tyttärelleen ja ottaisi hänet takaisin. Sitä paitsi eihän teiniä oman onnensa nojaan voinut jättää.
Kaksikon istahdettua sohvalle Ivy antoi katseensa kiertää asunnon ainoassa huoneessa - vessaa lukuunottamatta.
"Kiitos, kun otit mut tänne", Ivy sanoi pirteästi hymyillen.
"Tottakai otin. Kotoa potkituksi tuleminen on ikävää ja varsinkin kodin menettäminen. Tiedän omasta kokemuksesta", Andrée kertoi.
"Niinkö?" Ivy hämmästyi ja tekohymy pyyhkiytyi hänen kasvoiltaan.
"Niin."
Muutaman tunnin kuluttua:
"Tota Andrée, mä tahtoisin käydä nukkumaan. Joten missä mä nukun?" Ivy kysyi ja Andrée huomasi hänen katseestaan, että tyttö todella tarvitsi unta. Koko päivä ja sitä edeltävä yö olivat olleet rankkoja.
"Mun sängyssä. Voin nukkua sohvalla."
 "Eihän se olis yhtään reilua. Tää on kuitenkin sun asunto ja sä majotat mut."
"Mun asunto joten määrään, että sänky on sun. Hyvää yötä Ivy."
Ivyn nukahdettua Andrée katsoi vuoteessaan nukkuvaa teiniä. Ivy-parka, mies ajatteli. Hän todella toivoi, ettei Trevor olisi pitkävihainen. Eihän hän voisi. Olihan kyseessä sentään Trevorin ainoa tytär. Andrée oli huolissaan myös Trevorista. Mihin mies nyt menisi?

---
Tässä jälleen tämä osa. Mitä mieltä olette Trevorin reaktiosta? Tekikö hän oikein vai ylireagoiko hän aivan liikaa? Kuinka veikkaatte hänen pärjäävän? Entäs Ivyn?
En nyt tiedä oliko tämä omaisuuden meno vähän kaukaa haettua, mutta jotakin piti jälleen saada tapahtumaan. :-D

EDIT: Pahoittelut siitä, että osaa ei ole tullut hetkeen, mutta täällä ollaan taas. Toinen simsblogini sai hiljattain päivitystä joten kurkatkaas tännekin.

-Poinsettia

3 kommenttia:

 1. Trevor on kamala! Ivy ei ansaitse tuollaista kohtelua. Ja Andrée joutui taas vedetyksi mukaan tämän perheen sotkuihin. Kultainen mies kun otti Ivyn luokseen, kunhan muistaa, että Ivy on vielä teinityttö eikä keksi mitään muuta! D: Toivottavasti Ivyn olot paranisivat tulevaisuudessa! :)

  VastaaPoista
 2. Trevor ylireagoi kyllä aivan selvästi, vaikka Ivy ei tehnytkään aivan oikein niin tyttö sentään pahoitteli ja on nuorella oikeus suutua, jos koti menee alta. Ja olen samaa mieltä Pisaran kanssa, Andrée on todella kultainen jaksaessaan auttaa Ivyä! Veikkaan että Trevorille ei käy yhtä hyvin kuin Ivylle, jossakin vaiheessa miehen vastuuttomuss kyllä kostautuu. Mutta oikein mukava osa oli taasen :)

  (P.S. Kolumni Garpissakin on uusi osa)

  VastaaPoista
 3. Oijoi, Trevorilla taitaa mennä todella huonosti, kun menetti talonsa ja rahansakin :o Onneksi Andrée otti Ivyn luokseen asumaan, ettei tyttö joutunut ainakaan taivasalle. Vaikuttaa siltä, että ivy pärjää paremmin kuin isänsä :P Toivottavasti Trevor ja Ivy saavat riitansa sovittua, vaikka ivyn elämä saattaisikin olla vähän vakaampaa ilman ailahtelevaa Trevoria. Kyllä Trevor teki aika hätiköidyn ja ajattelemattoman päätöksensä hylätessään Ivyn, vaikka tytön ei ehkä olisikaan pitänyt sanoa vihaavansa isäänsä.. Odottelen mielenkiinnolla, miten isä ja tytär selvivävät tilanteesta! Oikein hyvä osa oli taas :)

  VastaaPoista