perjantaina, maaliskuuta 22

05. Yksinäisyys

Crescendojen suku: osa 5
---

Asuttuaan uudessa kodissaan jo tovin Ramona huomasi, ettei elämä ollut helppoa. Piti pärjätä omillaan ja laskea rahojaan. Itsensä lisäksi hänen täytyi huolehtia myös koirasta.
Ja kahdesta pienestä lapsesta. Kaksosista huolehtiminen vei yllättävän paljon aikaa.
Aina, kun Ramona sai hieman vapaa-aikaa ja meinasi rentoutua..
..niin toinen lapsista aloitti huudon.
Niinpä tuoreen äidin piti olla koko ajan valmiina auttamaan. Ramonalla ei aina ollut varaa palkata lapsenvahtia.
Lasten takia valvominen alkoi näkyä myös hänen kasvoillaan. Huoli kaikesta loi varjot silmien alle.
Niinpä jopa karkki - ja kepposkierrosta suorittavat lapset saivat yhtä tylyn katseen osakseen kuin puskissa kyttäävät paparazzitkin.
Odotettua nopeammin koitti myös tyttöjen aika kasvaa. Ramona oli tehnyt tyttärilleen kaksi kaunista kakkua. Hänen oma äitinsä ei ollut koskaan leiponut hänelle mitään tai ollut seuraksi. Sen takia nainen tahtoi pärjätä paremmin lastensa kanssa.
Kuten arvata saattoi kukaan ei tahtonut kaveerata murhaajan kanssa. Juhlien ainoa vieras sattui olemaan komisario, joka oli käsittänyt pukukoodin hieman väärin.

Itsenäisestä ja reippasta Veronasta kasvoi enemmän isänsä näköinen. Ainakin tyttö oli perinyt isänsä hiusten värin. Molemmat kaksoset saivat äitinsä smaragdin vihreät silmät synnyin lahjanaan, noidan silmät.
Siskoaan arempi ja välillä kapinallisempi Morena sai äitinsä tummat kutrit.
Ehkä sen takia Ramona osoitti toisinaan enemmän huomiota Morenalle. Jossain määrin nainen kaipasi Jediä, jota Verona muistutti. Muisto oli silti liian kipeä.
Tämän takia Verona jäi vähemmälle huomiolle, mutta se ei itsekseen viihtyvää tyttöä haitannut.

---

Toisinaan kävelyttäessään Robertia Ramona toivoi, että tuntisi edes jonkun kotikaupungistaan. Hän ei koskaan ollut omannut ystäviä. Hän oli aina pyrkinyt hyötymään ihmisistä. Eikä Ramonan maineen tuntien kukaan hänen ystävänsä tahtonut ollakaan.
Kaupunki oli talvisin myös yllättävän hiljainen. Seuraa pitivät vain paheellisten teinien kyhäämät Viikatemies lumiukot.
Toisinaan joku juurikin kuvailtu nuori tuli haistattelemaan Ramonalle:
"Mee pois täältä! Sä joutaisit linnaan!"
"Kuulit sä? Ala vetää!" 
Sellaisina hetkinä naisen teki mieli läimäyttää häntä haukkuneita henkilöitä kasvoille.
Mutta eihän Ramona sellaiseen voinut alentua. Hänen oli saatava pitää lapsensa, ettei vankila tuomio oikeasti odottaisi.
"Mukavaa, että ilmaiset mielipiteesi. Otan palautteen vastaan ja suosittelen vihan hallinta kurssia." Jotakin sen suuntaista nainen usein kuittasi liioitellusti elehtien.
Sitten hän antoi haukkujansa kävellä vähän matkaa ennenkuin pysäytti tämän ja varmisti asian menneen perille. Sen jälkeen nuoret usein pahoittelivat säikähtäneinä. Kyllähän isottelijat tiesivät, ettei naista turhaan murhista epäilty.
Hyvin usein kotona odotti kaksosten lisäksi turhautunut lapsenvahti. Verona kuulemma käyttäytyi hyvin, mutta Morena oli hiljainen eikä päästänyt lähelleen.
Aina lapsenvahdin lähdettyä tyttö vapautui ja uskalsi olla jännittämättä.
"Hyvä tyttö. Ei anneta niiden tietää meistä liikaa,"Ramona muistutti useimmiten naurattaessaan lastaan.
Siskokset tulivat kylläkin toimeen keskenään. Erityisen mieleisiä olivat myös komisarion lahjoittamat lelut.
Oikeastaan lasten oli vähän pakko tulla toimeen. Niin Ramona oli sydämessään Jedille luvannut. Hän oli luvannut pärjätä. Tyttöjen vuoksi ja ehkä myös itsensäkin. Hyöytyisihän hänkin jotakin, välttyisi selliltä. Ikuinen "hyväksikäyttäjä".

---
Tässäpä viides osa. Anteeksi, että tästä tuli lyhyt ja kovin tylsä. Pelkkää kerrontaa, mutta eiköhän se siitä tyttöjen kasvaessa. Halusin vain esitellä taapero vaihetta. Jännittäviä juonikuvioita en ole oikein suunnitellut, mutta jonkinlaista etenemistä kyllä.
Hyvää viikonloppua!

Poinsettia

15 kommenttia:

 1. Minusta osa oli hyvä :) Mukavaa, että Ramona pärjää lasten kanssa vaikka olisi kyllä sinne linnaan kuulunut. Sydämeni itkee vieläkin Jedin takia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olisihan tuo linnaan joutanut, mutta tälläkertaa näin. :D

   Poista
 2. Eihän sitä joka välissä pidäkään olla luuydintä hyytävää jännitystä, itse ainakin kuulin ihan mielelläni miten Ramona alkaa vähitellen sopeutua elämään kahden tyttönsä kanssa. Verona ja Morena ovat kummatkin sieviä omalla tavallaan, tykkään vihreistä silmistä :)

  Ah niin, ja pidin tästä kuvasta:
  http://4.bp.blogspot.com/-VKpy_nkS5BM/UUyIt1RQsDI/AAAAAAAABJw/BmoLYcOVOp0/s1600/sc15.jpg

  Odotan innolla jatkoa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Itsekin tykkään neitosten silmien väristä. Kiva, että kuva miellytti erityisesti.

   Poista
 3. Ihan hyvä osa. Hieman tylsempi tämä oli kuin edelliset, mutta yleensä ei noista kasvuvaiheista yms. saa mitenkään jännittävää. Muutaman yhdyssanavirheen bongasin tulota, mutta eipä se ollut mikään ongelma. Tytöistä kasvoi suloisia taaperoita! Toivottavasti lapset saavat kasvaa rauhassa, ettei heihin kohdituisi mitään syrjintää, kuten äitiinsä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lasten kasvatus simssissä on tosiaan harvinaisen tylsää puuhaa. :D Se jää nähtävästi.

   Poista
 4. Mukava kun Ramona pärjää lasten kanssa ja haluaa olla hyvä äiti. Hieman säälittää kun kaupunkilaiset vieroksuvat ja haukkuvat, mutta mitäpä muutakaan heiltä voisi odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin. Eiköhän Ramona ole haukut ansainnut, vaikka sääli sinänsä. :(

   Poista
 5. Verona on jotenki tosi sulonen tapaus ja ittee huvitti ku jo taaperona niistä paistaa hyvä sisko ja paha sisko fiilis:D Toivottavasti Ramonan elämä kuitenki saa jonkun piristys pisteen taas kohta, sitä oli kiva lukea kun juonitteli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän jotain juonia vielä tielle ilmesty. Kiva, että tykkäät. :)

   Poista
 6. Huh, ei varmasti ole helppoa hoitaa yksin kaksosia! Hienosti Ramona kuitenkin jaksaa, ja upeaa, että hän haluaa lapsilleen hyvän elämän. .-) Ikävää, että nainen joutuu muun naapurustonväen syrjimäksi, mutta sentään hän osaa sanoa vastaan eikä alistu muiden haukuista täysin. Saa nähdä, löytääkö Ramona joskus jonkun ennakkoluulottoman simin, jonka kanssa voisi perheen perustaa. .-) Kaksoset olivat suloisia tuijotellessaan ujoina kameraan päin. .-D Jään jatkoa odottamaan. .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida olla helppoa. Siihen nähden hyvin tosiaan näyttää Ramona jakselevan. Toivotaan näin, kiitos! (:

   Poista
 7. Jaksamisia vain Ramonalle!
  Kaksoset ovat ainakin ts2:ssa todella raskaita hoidettavia ja opetettavia, niin että eiköhän kolmosessa ole tuo sama homma. Hauska, kun tytöt näyttivät kuitenkin niin erilaisilta keskenään. Toinen tullut isäänsä ja toinen äitiinsä.
  Kurja, kun Ramonalla ei ole ketään kenen puoleen tämä voisi kääntyä. Naisella on varmasti todella yksinäistä, varsinkin kun kaikki vihaavat!

  Jatkoa odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos. c: Minustakin on hyvä, että tytöt saivat kuitenkin erilaiset piirteet. Toivottavasti joku vielä tykästyy Ramonaan.

   Poista
 8. Ei tämä nyt mitenkään tylsä osa ollut, ennemminkin vähän haikea. Mutta hyvä osa joka tapauksessa, tykkäsin kovasti :) Verona ja Morena ovat nättejä, jännä nähdä mitä heistä kasvaa.

  Ramona-parka, on varmasti kurjaa olla yksinäinen ja vihattu.. Ehkä hän löytää vielä jonkun rinnalleen.. ;)

  VastaaPoista