lauantaina, huhtikuuta 6

06. Koulun alkua ja kavereita

Crescendojen suku: osa 6
---
Aika oli rientänyt Crescendojen taloudessa ja kaksosten oli jälleen aika kasvaa.
Valmistelut eivät kuitenkaan sujuneet ongelmitta, sillä aikaan saatiin tulipalo.
Ramonan vietyä lapset ulos hän jäi panikoimaan sisälle.
Onneksi automaattisesti paikalle hälytetty palokunta ehti ajoissa. Jostakin syystä palomies ihaili liekkejä hyvän tovin...
.. ennen kuin ryhtyi tositoimiin.
Tälläisiä tytöistä kuitenkin kasvoi.
Vasemmalla Verona ja oikealla Morena.
Tyttöjen onneksi kasvun aika sattui päivälle jolloin luvassa oli muutenkin lahjoja.
Verona ilahtui kovasti löydettyään paketista tee-se-itse nukketalon. Suuremmassa paketissa odotti varmasti koottava leikkiuuni.
Ramonankin kasvoilla säteili hymy, kun paketista paljastui kaksi mistelinoksaa ja upouusi dekkari.

---
Kaksoset tutustuivat uudistettuun huoneeseensa. Verona ehti heti varata yläpedin. Nukkumapaikat kuvastivat tyttöjen luonteitakin hyvin. Verona oli itsenäinen, sosiaalinen ja rohkea. Morena taas ujo ja hiljainen.
Huomenna olisi suuri päivä, sillä molemmat heistä aloittaisivat koulun. Niinpä Verona päätti hieman rohkaista muutamaa minuuttia nuorempaa sisartaan.
"Se on ihan okei, että sua jännittää huominen. Koulun alku tulee kuitenkin olemaan mahtavaa, koska me saadaan tosi paljon kavereita," Verona intoili.
"Mun mielestä on myös vähän tyhmää, kun ei päästy samalle luokalle, " tyttö sanoi hiljaisemmin. Hän oli tottunut tekemään aina kaiken sisarensa kanssa. Morena nyökkäili siskonsa puheille.
"Mut älä huoli. Meillä tulee varmasti olemaan kivaa. Ja meistä tulee tosi suosittuja!" Verona hihkaisi. Morena oli aina saanut enemmän suosiota äidiltään kuin Verona. Siksi tytölle oli tärkeää tulla huomatuksi koulussa.
"Niin kai. Kiitti sisko," Morena sanoi hieman rentoutuen. Häntä tosiaan jännitti koulun alku.
"Sä oot paras, "Morena sanoi kaksostaan halaten.
"Niin säkin. Kunhan vaan muistat, että ei puhuta muille liikaa äidistä, "tyttö muistutti.

Seuraavana aamuna:
Aamulla Morena heräsi aikaisin Veronan vielä nukkuessa.
Ennen koulun alkua hän halusi vielä tuntea itsensä joksikin pukeutuessaan prinsessa mekkoon. Ehtipä siinä hyvin myös kertoa mielikuvitusystävälle millaista hän luuli koulussa olevan.
Bussissa istuessaan tytöt huomasivat, että yön aikana oli tullut hieman lunta. Eiköhän se kuitenkin päivän mittaa sulaisi, Verona pohti. Hän huomasi sisarensa olevan hermostunut eikä se lieventänyt hänen omaa pikkuriikkistä pelkoaan.

Ensimmäisen koulupäivän päätyttyä:
Verona seisoi tuijottaen koulun pihaa. Koulupäivä oli sujunut hyvin eikä hän voinut uskoa, että se oli jo ohi.
Hänen jäljessään asteli viimeiseltä tunnilta myöhemmin päässyt Morena.
Tytöt keskustelivat hieman koulunpihalla bussia odottaessaan.
"Mun päivä oli toooosi mahti! Mulla on ihan huippu luokka! Mä sain heti kavereita. Varsinki Lilian, Fiona ja Amanda oli kivoja. Ärsyttävin oli varmaan yks Max. Se vaan pelleili koko päivän," Verona selosti.
"Ai nii, miten sun päivä meni? Oliks sun luokka kiva? Sori, kun ei nähty välitunneilla. Mut ope halus, että tutustutaan kunnolla niin me oltiinkin luokassa," hän lisäsi.
"Ihan hyvin. En mä oikein tiedä, "Morena vastasi.
"Aijaa. No, ehkä ne osottautuu vielä kivoiks," Verona sanoi hölmistyneenä siitä, ettei hänen sisarensa ollut yhtä innoissaan.

---
Verona tutustui paremmin mainitsemaansa tyttö kolmikkoon. Pian hän kutsui heidät jo kotiinsa kylään. Hän tosin oli vaatinut äitiään pysyttelemään makuuhuoneessaan. Verona pelkäsi, että uudet ystävät saattoivat tunnistaa hänen äitinsä. Ramona nimittäin oli kertonut, että oli joskus ollut ilkeä, muttei enää. Kaksoset eivät tienneet mitä hän oli tehnyt, sillä siitä oli niin kauan aikaa. Siksi he eivät olleet edes kyselleet.
Kolmesta uudesta ystävästään Liliania Verona ihaili eniten. Lilianin vanhemmat olivat rikkaita ja hän tuntui olevan suosittu ikäistensä keskuudessa. Varsinkin, kun tyttö oli ottanut turkooseja raitoja ja saanut isältään  luvan mennä nenäleikkaukseen, kun hän täyttäisi kuusitoista.
Jostakin syystä uudet ystävät eivät pitäneet Morenaa niin huipputyyppinä kuin Veronaa. "Haluaisitteks te leikkiä mun kanssa leipomoa?" Morena uskaltautui kysymään.
Verona oli hyväksymässä ehdotuksen, mutta Fiona ehti avata suunsa ensin:
"Siis leipomoa? Haloo! Eihän leikkiuuneilla leiki enää kukaan. Se on niiiiin so last season!" Lilian katsoi nenän varttaan pitkin Morenaa.
Verona hämmästyi ystävänsä sanoista, sillä hän oli ollut todella iloinen saatuaan leikkiuunin lahjaksi. Hän ei kuitenkaan tahtonut vaikuttaa lapselliselta ihailemiensa tyttöjen silmissä.
"Niin! Eihän leikkiuuneilla leiki enää kukaan," hän komppasi Fionaa.
"No entäs jos näyttäisin teille pari solmua? Opin ne partiossa," Morena yritti.
Fiona koitti pidätellä nauruaan ja Lilian pyöräytti silmiään sohvalla tilannetta seuraavalla Amandalle.
"Ai solmua vai?!" Fiona kysyi ennen kuin alkoi kikattaa hillittömästi ehdotukselle.
"Mee kuule solmimaan ittes johonkin. Meillä on muuta tekemistä, "Lilian tuhahti.
"Niin, solmunössö!"Verona pilkkasi ilveillen. Muiden puheet olivat rohkaisseet häntäkin sanomaan niin.
"O-okei sitten.." Morena sanoi ääni väristen ja silmät kiiltäen.
Hän laahusti pettyneenä yläkertaan. Morena ei kertakaikkiaan ymmärtänyt. Koulun alunhan piti olla kiva juttu heille molemmille. Miksi sisko kaveerasi noin ilkeiden tyttöjen kanssa? Miksi hänkin oli sanonut pahasti?
Niinpä Morena juoksi äitinsä luokse.
"Ne tytöt ei tahtoneet leikkiä mun kanssa. Ei edes sisko," hän sopersi.
"Älä välitä kultaseni. Verona tahtoo olla nyt ystäviensä kanssa.Kyllä sinäkin saat varmasti omia ystäviä," Ramona lohdutti kietoen kätensä tyttärensä ympärille.
"Siihen asti. Sinulla on minut. Kyllä me pärjäämme. Crescendot pärjäävät aina," nainen kuiskasi suukottaessaan tyttärensä hiuksia.

EXTRA:
Fionalla ja Amandalla oli välillä pieniä ongelmia. :-D


---

Kuudesosa valmis! Mitäs tykkäsitte? Tästä tuli aika kaksos painoitteinen osa. Niin käy varmasti seuraavillekin osille. Keskityn nyt tyttöjen elämään enemmän kuin heidän äitinsä. Oliko arvattavissa, että Verona pääsee suosioon ennemmin kuin siskonsa?
Hyvää viikonloppua!

Poinsettia

18 kommenttia:

 1. Huh huh kun Verona oli ilkeä :( Morena oli alusta alkaen suosikkini, ja on kyllä vieläkin. Kiva osa oli taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Kiva, että tytöistä on jo löynyt lemppari. (:

   Poista
 2. Höh, ajattelin jo että kaksoset pärjäävät hienosti koulussa toistensa tuella, mutta Veronan kaverit osoittautuivatkin vähemmän kohteliaiksi :P Verona hei, sinunhan piti rohkaista sisartasi eikä päinvastoin!
  Toivottavasti siskokset saaisivat nyt kuitenkin omat välinsä pidettyä hyvänä.
  Jatkoa innolla odottaen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin. Veronan kaverit eivät tosiaan näytä käytöstapoja omaavan. :/

   Poista
 3. No huhhuh! Verona huhuu, oleppas kiltisti. Toivottavasti Verona ei jätä sisartaan aivan yksin. Eikä haittaa vaikka ei Ramonasta paljon kerrotakkaan. Lapset ovat yleensä jännempiä. :D
  Jatkoa odotellessa! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kun palomiehet vain laikottelevat, kun pitäisi sammuttaa paloja. .-p Ihanan tiiviisti sisustettu huone tyttösillä. .-> Tylsää, että Veronan kaverit eivät ymmärrä simien erilaisuutta. .-( Kurjaa, että Verona ryhmäpaineen vuoksi alkoi myös kiusaamaan Morenaa. .-( Toivottavasti kaikki kääntyy vielä parhain päin! .-) Uutta osaa alan odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, turhaan paloi Crescendojen pöytätaso. Mukavaa, että tykkäät tyttöjen huoneesta. Harmillista kyllä ja se nää jähtäväksi. (:

   Poista
 5. Voi, tavallaan minun käy sääliksi molempia tyttöjä, ei Verona varmasti oikeasti haluaisi siskoaan kiusata, vaan haluaa vain tehdä vaikutuksen uusiin kavereihin. Lilianin turkoosit raidat ovat kyllä enemmänkin nolot kuin hienot.. :DD Toivottavasti Morena ja Verona saavat välinsä kuntoon. Osa oli tosi kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se Verona tahtoo tehdä, vaikka eihän tuo hyvä keino ole. Ja oikeassa olet, eivät taida olla niin hienot kuin Lilian kuvittelee. :D
   Kiitos sinulle.

   Poista
 6. Kylläpä jäi hieman harmittamaan tuo Morenan yksinäisyys...
  Veronan kaverit eivät oikein tuntuneet mukavilta ja saivat tämänkin käyttäytymään todella huonosti.
  Leikkiuuni on oikein kiva tapa harjoitella kokkaustaitoja tulevaisuutta varten, eikä mitenkään nolo. Kukas sitten on nolo, kun ei osaa kokata?

  Jatkoa odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo, mahtaa harmittaa, kun ei sitten mitään osaa kokata. Ei kovin hyvin Verona seuraansa valinnut. Kiitos kommentista.

   Poista
 7. Morena-rukka. Sisko lupasi olla tukena ja sitten ilkeileekin muiden mukana. Toivottavasti Morena löytää oman ihanan ystävän joka pitäisi tytön puolia. Onneksi äiti ainakin pitää työstä.
  No Veronan kaverit vaikuttivat inhottavan koppavilta pikkuteineiltä.
  Mutta kiva osa ja anteeksi kun en aiemmin kerennyt tulemaan lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että sydänystävä tosiaan löytyisi. (: Juuri sellaisia taitavat nuo Veronan kaverit olla. Eipä se mitään ja kiva, että ehdit jättämään kommentin.

   Poista
 8. Olipas surullista että Veronica lähti mukaan sisarensa kiusaamiseen, toivottavasti tytöt saavat välinsä kuntoon takaisin.
  Oikein mukavaa luettavaa ja seurattavaa, laiskottelivine palomiehineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. c: Harmillista, mutta eivätköhän he välinsä saa kuntoon.

   Poista
 9. Nää osat vaan vie mukanaan! Teksti on sujuvaa luettavaa.
  On todella mielenkiintoista tulla näkemään miten mahtaa käydä kaksosten, kun kaverit tajuavat kuka heidän äiti on, sekä millaiseksi kehittyy siskosten suhde, jos juttu jatkuu noin, että Verona lähtee kavereidensä ihme juttuihin mukaan.

  Seuraavaa osaa odotellessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla. Mahtaa tosiaan olla draamaa luvassa silloin. Julkaisikin uuden osan juuri sopivasti.

   Poista