perjantaina, marraskuuta 22

21. Kasvua ja kinastelua

Crescendojen suku: osa 21
---
Crescendojen eteishallin peitti nykyisin heidän suurin häälahjansa. Biljardipöytä oli ollut Robertin toive. Tässäkin suhteessa mies oli uskomattoman paljon Veronan isän kaltainen.
Pian koitti Tedin kasvun aika. Pojan isoäiti ja kummi olivat saapuneet juhlimaan.
Verona sai kunnian puhaltaa kynttilän esikoisensa puolesta.
Hetken kuluttua nainen piteli käsivarsillaan kasvanutta Tediä. Pikkuinen muistutti kovasti äitiään. Oikeastaan hän ei näyttänyt lainkaan isältään.
Hänen silmänsäkin olivat niin sanotut noidansilmät aivan kuten äidillään. Smaragdin vihreät.
Tediä koko juhlatouhu taisi väsyttää sillä poika aloitti välittömästi kiukuttelun.
Pariskunnan mennessä ruokkimaan lastaan Keona ja Mary söivät kakkua takapihalla. 
"Vai piti sen lapsen periä aivan kaikki äidiltään. Ei edes Richardsin suvun upeita silmiä saanut, " Mary mutisi. Keona meinasi tukehtua suupalaansa kuullessaan naisen valituksen aiheen.
Vihdoin Ted lopetti itkunsa Robertin ojentaessa hänelle tuttipullon. Väsynyt Verona katsoi hämmästyneenä miestään. Hänen tarjoamanaan ruoka ei ollut kelvannut. 
"Lopultakin! Eihän tuota olisi enää jaksanut kuunnella. On siinäkin vaimo, kun ei saa lastaan hiljaiseksi, " Mary puuskahti Keonalle huudon lakattua. Keona loi paheksuvan katseen vanhukseen, sillä Verona ja Robert olivat juuri saapuneet aulaan. 
"Olisit itse yrittänyt. Hyvää yötä vain sinullekin, anoppi, " Verona huokaisi lähtien kohti yläkertaa.
"Verona, älä nyt!" Robert yritti, mutta nainen oli jo mennyt.
"Taidan viedä Tedin huoneeseensa, " Keona sanoi, vaikkei häntä kukaan kuullutkaan.
"No oliko nyt taas pakko?!" Robert kimpaantui.
"Mitä minä nyt taas tein? Sanoin vain tosiasiat ääneen, " Mary puolustautui.
"Voisit joskus pitää sen pääsi kiinni! Verona on nyt vaimoni, kuten hyvin tiedät häissäkin olleena. Ehket pidä siitä miltä hän näyttää. Ehkä koska hän ei ole musta, kuten me. Mutta voisit silti osoittaa hieman kunnioitusta!" Robert räjähti ja jäi sitten tuijottamaan syyttävästi äitiään.
"Kunnioitusta?! Häpeäisit poika, kun vielä kehtaatkin puhua äidillesi noin, " Mary sähähti.
"Muistaisit kaiken minkä olen eteesi tehnyt. Minusta tuo nainen ei ole hyväksi sinulle. Ja äitinäsi annan sinun valita: minä tai hän, " Mary sanoi ehkä ajattelematta tarkasti sanojaan tai niiden seurauksia.
"..hän......"
"Vai niin. Se on sitten hyvästi!"
Sen sanottuaan Mary Richards asteli ulos ainoan poikansa asunnosta. Näkisikö Ted enää koskaan isoäitiään?
---
"Kuulin heidän riitansa. Mary todellakin lähti, " Verona huokaisi.
"No niin aika käydä nukkumaan, " Keona leperteli kummipojalleen ja nosti tämän kehtoon.
Sitten nainen halasi Veronaa sanoen: "Älä huoli. Ei se sinun syysi ole. Heillä on varmasti muitakin ongelmia kerta he päätyivät moiseen ratkaisuun. Pääsitpähän eroon siitä haaskasta."
---

Myöhemmin samana iltana Robert asettui vaimonsa viereen nukkumaan. Huoli painoi miehen mieltä. Pärjäisivätkö he ilman varakasta isoäitiä? Eihän Robert ennenkään ollut pelkkä kultapoju ollut tai tahtonut kaikkia äitinsä lahjuksia, mutta perheellisenä rahasta oli tiukkaa.

---

Mitäs tästä juonenkäänteestä tuumitte? Malttaako Mary pysyä erossa poikansa perheestä?
Ensi osassa hieman uusia tuttavia. (-;

Pahoittelut, että tämän osan julkaisussa kesti. Syytän tästä koeviikkoa. Olen kuvannut osia jo Tedin teini-ikään asti. Luultavasti julkaisen uuden jo viikon kuluttua.

Poinsettia

5 kommenttia:

 1. Hyvä osa ja onneksi ainakin hetkellisesti päästiin eroon Robertin kamalasta äidistä. :D
  Ja Ted, miten suloinen poika.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen osa ja saapa nähdä mitä jatkossa on luvassa(: Verona on nätti ja poika on kyllä todella kovasti äitinsä näköinen, nimi Ted hah tulee aina mieleen se leffaXD Mut suloinen poika

  VastaaPoista
 3. Luin osan jo eilen, mutta kone pimahti ennen kuin kerkesin kommentoida, mutta nyt uusi yritys! Tedistä kasvoi suloinen, joskin vähän kiukkuisa taapero. Robert joutui ikävään tilanteeseen ja suututti valinnallaan äitinsä. Saa nähdä, pysyykö vanhus kauaakaan poissa, tähän asti hän on melko ahkerasti roikkunut Crescendojen luona..

  VastaaPoista
 4. Hahaa, rakastan koulun atk-tunteja.. "Ranskan kertaustehtäviä".. ;D

  Hyvä osa! :) tedistä kasvoi komea poika :3 Onkohan lisää lapsia luvassa tulevissa osissa? ;)

  Oivoi, Mary todella toteutti uhkauksensa ja lähti.. Ainakaan Veronan ei tarvitse kuunnella ainaista piikittelyä, mutta mahtaakohan Robert olla tyytyväinen tilanteeseen? Jatkoa odottelen! :)

  VastaaPoista
 5. Tedistä tuli kyllä soma, pidän kovasti noista vihreistä silmistä. Lempivärini nääs ;)
  Mary nyt niuhottaa jälleen aivan turhasta, ei lainkaan ihme etteivät pojalla eikä miniällä kestä hermot. Toivottavasti anoppi malttaa pysyä pois ainakin jonkin aikaa, että Ted saa kasvaa rauhassa vanhempiensa kanssa.

  VastaaPoista