torstaina, helmikuuta 20

27. Poissa silmistä, poissa mielestä?

Crescendojen suku: osa 27
---

Tedin suudeltua Delilahia tunnelma oli totaalisesti latistunut. Axel oli sanonut tarjoavansa tytölle yösijan ja Manuel oli lähtenyt kotiinsa.

Kotona Tediä odottivat hänen vanhempansa:
"Hei poika! Mihis Delilahin jätit? Oliko teillä kova meno?" Robert uteli.
"Ai moi.. Se tota.. meni Axelille, mutta Manuel meni myös. Sillä on kaikki hyvin ja joo oli ihan kivaa, " Ted vakuutti, vaikka tiesikin valehtelevansa.
"Vai Axelille? Onkohan se ihan hyvä idea?" Verona kysyi mieheltään.
"Asia on varmasti niinkuin Ted sanoi. Kaikki on hyvin. Hyvää yötä, poika."
"Öitä faija.., " Ted mutisi kävellessään yläkertaan.
Sinä yönä Ted ei juurikaan nukkunut. Hän vain valvoi tuijottaen ulos ikkunasta. Lumipyry ei ottanut laantuakseen. Tedin mielessä pyöri kysymyksiä. Entä jos Delilah vihaisi häntä nyt? Oliko ollut parempi elää tämän lähellä ilman, että Delilah tiesi hänen tunteistaan? Vai oliko hyvä juttu, että tyttö tiesi miten asiat todella olivat?
---
Seuraavana aamuna Delilah tuli kotiin. Hän oli nukkunut juhlapuvussaan. Hänen silmänsä olivat turvonneet ja silmämeikki oli sotkeutunut kaikesta itkemisestä. Niinpä hän toivoi, ettei Verona huomaisi.
"Delilah! Odotinkin milloin tulet. Minulla on hyviä uutisia. Äitisi tulevat takaisin. Vain viikon lomalle, mutta pääset heidän luokseen, " Verona ilmoitti.
"Ihanaa!" Delilah hihkaisi. Hän oli ilahtunut suuresti. Hän pääsisi näkemään vanhempansa. Kaiken lisäksi hänen ei tarvitsisi nähdä Tediä.
"Mmh, mitä te hihkutte?" uninen Ted kysyi tullessaan alakertaan. Hän oli viimein saanut nukutuksi.
"Delilah lähtee Morena - tädin ja Sookin luokse, kun he palaavat, " Verona ilmoitti.
"Lähtee?" Ted sopersi.
---
Jo samana iltana Verona oli valmiina kotimatkaan. Crescendot toivottivat hänelle hyvää matkaa ja käskivät kertoa terveisiä. Kaikki paitsi Ted.
Pian Delilah olikin jo omassa kodissaan. Hän huomasi, että äidit olivat uudistaneet hänen huonettaan. Ja se olikin oikein hyvä. Pinnasänky ja lasten lelut eivät olleet enää se mitä tyttö kaipasi.
Uusia olivat huonekalujen sisäksi äitejen Afrikasta tuomat seinäkoristeet. Delilah muisti jo taaperoiästä vaaleanpunaiset seinät, perhosmaton ja vanhan vaatekaapin.
Pian hän avasi tietokoneensa kirjoittaakseen sähköpostin Manuelalle.
"Hei Manuela. Luultavasti sä olet jo kuullut mitä tanssiaisiltana kävi. Mä olen nyt kotona, siis äitejen luona. Kaikki on hyvin. Tai no en mä tiedä. Kaikki on sekaisin..."
---
Muutaman päivän yksinäisyyden jälkeen Ted päätti mennä puhumaan Manuelille. Koska toinen ei vastannut hänen soittoihinsa Tedin oli mentävä käymään. Kuistille seisoessaan hän pohti oliko koskaan käynyt Plattejen luona. Ehkä joskus koulun alkaessa?
Silti Ted kauhistui, kun kuistille ilmestyi rouva Platt. Laiha ja kummallisesti pukeutuva rouva Platt. Hän ei ollut tullut ajatelleeksi, ettei jompikumpi kaksosista avaisikaan ovea.
"Tuota, hei.. Oisko Manuel kotona?" Ted kysyi nielaisten.
"Sinä olet varmaan Ted? Lapseni, kaksoset eivät ole nyt täällä. Voit tulla odottamaan heitä. Kopauta ensin kengistäsi kaikki lumi pois, " kaksosten äiti ohjeisti.
Vastattuaan myöntävästi Ted asteli naisen perässäa asuntoon. Hän pisti merkille joka puolella lojuvat lelut. Manuelalla ja Manuelillä ei ollut pikkusisaruksia.
"Täällä on heidän huoneensa, " rouva Platt kertoi mennessään sisään yhdestä ovesta.
"Voi sitä tyttöä. Hän on taas unohtanut pedata vuoteensa, " rouva Platt mutisi.
Ted vilkuili ympärilleen. Koko huone oli täynnä värikkäitä kuoseja ja leluja.
"Hyvää yötä, Ted, " nainen sanoi ja kapusi Manuelan sänkyyn vetäen peiton ylleen.
Ted hätkähti ihmeissään ja sopersi: " H-hyvää yötä.."
Sitten hän vain istui ja odotti. Ted ei tiennyt kuinka paljon aikaa kului. Huoneessa ei ollut kelloa. Jotenkin aika näytti pysähtyneen Platteilla. Miksei Manuel ollut koskaan sanonut, että heidän äitinsä taisi pitää heitä pikkulapsina?
Lopulta rouva Platt tuli aamutakki yllään.
"Minusta tuntuu, etteivät he tule. Sinun on varmaan parasta lähteä, " hän mutisi.
"Ähm, joo.. Hyvää illanjatkoa, " Ted sanoi ja keräsi päällysvaatteensa. Häntä puistatti. Rouva Platt oli joksenkin karmiva.
---
Hän meni leikkipuistoon, mutta siellä oli yhtä autiota kuin aina ennenkin. Sitten Ted keksi missä Manuel saattaisi olla.
Ja lopulta Ted osui oikeaan.
"Manuel! Mä olen etsinyt sua. Meiän pitää puhua, " Ted sanoi.
"Mistä me muka puhuttaisiin?" hänen paras ystävänsä kysyi vihamielinen ilme kasvoillaan.
"Tapahtuneesta. Mä kävin teillä, mutta vain sun äitis oli siellä."
"Oivoi. Kävit meillä? Mää olen pahoillani, Ted. Manuela on varmaan kirjastossa, " Manuel mutisi.
"Ei sun tarvii olla pahoillas. Mikset sä vaan oo sanonut, että sun äitis on tollanen?"
"Älä huoli. Äiti syö siihen lääkkeitä. Sää halusit puhua?"
"Sitä vaan, että kai sä ymmärrät miks mä suutelin Delilahia? Ei vaan, koska join vähäsen tyhmänä. Vaan, koska mä tykkään siitä. Oon jollain tapaa aina tykännyt. Enkä tahdo, ettet oo mun kaveri sen takia." Ted sanoi.
"Tiedän, että mää olen vältellyt sua. Mutta älä pelkää Ted. Et sää musta eroon pääse. Ketä muutakaan mulla olis?"
Ted halasi ystäväänsä. Ehkä Delilahkin antaisi anteeksi.

----

Mitäs tuumitte Delilahin pienestä poissaolosta? Entäpä Tedin vierailusta Platteilla? Pahoittelut lyhyestä osasta. Tämä piti julkaista jo aiemmin loman alun kunniaksi, mutta se hieman viivästyi. Ensi osasta paljastan sen verran, että Delilah nähdään taas mukana kuvioissa.

Poinsettia

5 kommenttia:

 1. Hyvä osa. Tedin vierailu Platteilla oli mielenkiintoinen. :D En olisi arvannutkaan, että Rouva Platt on niin sekaisin.
  Saa nähdä miten Tedin ja Deliahin käy.

  VastaaPoista
 2. Kiva osa. Oikeastaan huokaisin helpotuksesta kun Delilah palasi Morenan ja Sookin luo. ;) Jotenkin sisimmässäni toivon ettei Tedin ja Delilahin suhde etenisi, osaanpas mäkin olla ilkeä... :D En vaan tykkää Tedistä, sori Ted. Tai no... en oikein tunne vielä Tediä... Ehkä mä vielä joskus siihen tykästyn. :D Toivon jatkoa pian. :)

  VastaaPoista
 3. Oho, Manuelin ja Manuelan äiti oli tosi outo :o Onneksi kaksoset ovat aika normaaleja.. Ja Manuel ei vihoitellut Tedille. Mahtaakohan etäisyys Delilahista tehdä hyvää Tedille? Ehkä tunteet viilenevät, tai ehkä Delilah huomaa tuntevansa samoin. Jatkoa odotellen! :)

  VastaaPoista
 4. Olitpa hauskasti kertonut rouva Plattista. .--D Ehkäpä Delilahin poissaolo helpottaa tilannetta. Hyvä että Ted ja Manuel sopivat. .-) Jatkoa vaan kun ennätät tekemään!

  VastaaPoista
 5. Saattaa olla ihan hyvä että Delilah saa vähän hengähdystaukoa äitiensä luona, tulee samalla vähän aikaa ajatella. Nyt kiinnostuin kyllä rouva Plattista, hyvä että sivuhahmoistakin kerrotaan ;)

  Onneksi Manuel kumminkin ymmärtää Tediä.
  Hiivnpä tästä suorilta lukemaan seuraavaa osaa ;)

  VastaaPoista