tiistaina, huhtikuuta 30

08. Karkuri

Crescendojen suku: osa 8
---
Crescendojen arki jatkui sopuisana. Ramona oli hyvä äiti tyttärilleen ja oli aina laittamassa aamiaista.
Hän oli saanut hankituksi itselleen työn kosmetologina.
Tytötkin viihtyivät yhdessä aina välillä. Aamiaisen ääressä jopa juteltiin.
Valitettavasti Mureena -vitsit jatkuivat Veronan kielloista huolimatta.
Muiden nauraessa Morenalle Verona yritti usein vedota edes hänelle läheisimpään Fionaan.
Eikä Morenakaan ollut enää yksin. Partiotuttava Lea kävi usein kylässä.
Morena huomasi todella pitävänsä siitä, että sai juttukaverin. Hänen onnekseen Leakin näytti olevan siitä hyvillään.
Veronan ystävät viihtyivät entistä enemmän Crescendoilla. Valitettavasti se vain tarkoitti sitä, että Morena häädettiin huoneestaan.
Edes teineiksi kasvaminen ei horjuttanut Fionan, Veronan, Lilianin ja Amandan ystävyyttä.
Lilian oli saanut haluamansa nenäleikkauksen ja koulussa kuiskailtiin sen menneen pahasti pieleen. Tiedä sitten oliko tytön ihanne kuitenkin luonnoton nenä vai oliko hän salaa kateellinen Fionan luonnostaan kapealle nenälle.
---
Kaksosten välit olivat taas hieman tulehtuneet murrosiän myötä. Luonteeltaan tulisempi osapuoli tytöistä oli Verona. Ja sitä saamme tänäkin aamuna todistaa:
"Sä oot luuseri! Ihan oikeesti. Äiti lähtee työmatkalle, joten sä et voi estää mua menemästä niihin bileisiin. Sun on pakko ajaa mut sinne. Sähän sen ajokortin ennen mua sait!" Verona kivahti.
"Rauhotu nyt. Ensinnäkin vastaus on ei. Et pääse sinne, koska et saa multa kyytiä. Toiseksi äiti kielsi kaikenlaisen bilettämisen sillonkun Lilianin kuustoistavuotis juhlista löydettiin juopuneita, "Morena muistutti.
"Rauhotu ja rauhotu, oisit nyt järkevä! Muita juhlia ei oo tiedossa ikuisuuteen, " Verona marisi.
"Tiedän oikein hyvin ja säkin tiedät, että ei on ei, " Morena pysyi kannassaan.
"Mut..mut..argh, mä vihaan sua! Mieti nyt vielä!" kaksosista vanhempi huusi.
Sitten tyttö suuntasi yläkertaan itsekseen jupisten. Morena pyöritti päätään huokaisten.
---
Sisarensa kiukuttelun lisäksi Morenalla oli toinenkin syy huoleen. Tänään oli nimittäin päivä, jona Lea muuttaisi pois. Tyttö oli tullut vielä hyvästelemään Morenan.
"Mun tulee niin kova ikävä!" Lea totesi ties kuinka monennen kerran.
"Niin mullakin. Kai sitten kirjoitat? Ja ihan kirjeitä, " Morena pyysi. 
"Tottakai. Joka päivä," Lea sanoi ystäväänsä halaten.
Tytön astellessa poispäin Morena tunsi olonsa haikeaksi. Molemmat heistä tiesivät, ettei kirjeitä kirjoitettaisi puolin tai toisin. Morena tiesi, että Lea oli kyllästynyt häneen. Puhunut pahaa selän takana ja esittänyt ystävää. Mutta ei se häntä haitannut. Hän oli jo tottunut sellaiseen.
Samaanaikaan Ramona oli lähdössä jo aiemmin mainitulle työmatkalle. Ovella hän kuitenkin törmäsi yliopistoa esittelevään laamamaskottiin, joka sattui olemaan naisen kaima. Sillä hetkellä Ramona tiesi mihin käyttäisi töistä jäävän ylimääräisen rahan. Tuleva perijä lähetettäisiin yliopistoon.
---
Samana iltana:
"Iih, Vera! Moi, sä pääsitkin tulemaan!" Fiona hihkui ystävänsä huomatessaan.
Taaempana Lilian tarkasteli nenäänsä nyrpistäen baaria.
"Joo. Esitin meneväni nukkumaan, kun Morena jäi tekemään läksyjä keittiöön. Sit mä tilasin taksin,  "Verona kertoi.
"Mahtavaa. Oh, sä oot niiiin fiksu!"Fiona ylisti ja Verona tajusi tämän aloittaneen juomisen jo ennen paikalle tuloa. Tytöt vilkuilivat sivusilmällä baaritiskin taakse pujahtanutta Liliania, joka oli heti löytänyt seuraa.
Todellisuudessa Morenaa oli huolettanut sisarensa osallistuminen bileisiin siksi, että hänkin oli saanut kutsun.
Luullessaan Veronan nukkuvan hän oli ajanut paikalle. Auton hän oli jättänyt kauemmas, jotta mahdollisesti saapuva Verona ei tajuaisi hänen olevan paikalla. Oikeastaan siskokset erotti toisistaan nyt vain kerrosten välissä oleva lattia.
Verona oli ensimmäistä kertaa bileissä ja hän oli löytänyt seurakseen samalla englannin kurssilla olevan tytön. Hänen nimensä oli Sooki. Kaikki pitivät Sookia hieman omituisena. Ehkä se johtui hänen tyylistään tai usein vaihtuvista piilolinsseistä. Ehkä Sookin räväkästä luonteesta tai vaihtelevasta seurasta.
Kerrosta alempana Verona katsasti paikan miestarjontaa drinkki huulillaan. Hänen oli vaikea pysyä perässä juomiensa drinkkejen lukumäärässä. Ramona oli kuitenkin poissa kotoa, joten Verona tiesi, ettei jäisi kiinni.
Ylempänä Morena oli uskaltaunut tanssimaan musiikin tahtiin. Hän oli siskoaan varautuneempi, joten vaati paljon, jotta tytön sai heittäytymään kunnolla. Ilmeisesti Sooki oli se piristys, jota hän oli aina kaivannut.
"Sä et tosiaan oo surkeimpaa seuraa, jota mulla on ollu. Otetaanko pari? Tää ilta lähtis käyntiin kunnolla, " Sooki naurahti. Morena pystyi vain nyökkäilemään hurmaantuneena tuttavansa ensimmäisestä lauseesta.
Alakerrassa Verona tanssi hölmö hymy huulillaan vaikuttuneena itseään vuosia vanhemmasta miesseurasta. 
Pian kuitenkin juomat alkoivat vaikuttaa ja hän kiljui jotakin illan mahtavuudesta.
Todellisuudessa baarissa ei ollut edes paljoa porukkaa. Kyseessähän oli sama pulju, jossa hänen äitinsä oli vuosia sitten tanssinut. Jo silloin paikka oli ollut lähes autio.
Valitettavasti Morenalla oli myöskin vaikeuksia laskea juomiensa määrää ja hän meinasikin vetää drinkin väärään kurkkuun siskonsa äänen kuullessaan.
Niinpä tyttö ryntäsi alakertaan. Kauhukseen hän todellakin näki Veronan. Hän hämmästyi siitä, että tämän ystäviä ei näkynyt missään. Verona tuijotti ihastuksissaan baarimikon työskentelyä, kun tämä sekoitti uutta juomaa.
Yht'äkkiä Morenan puhelin soi ja hän vastasi katsomatta soittajan nimeä.
"Äiti?" kysymys karkasi tytön huulilta kuultuaan Ramonan äänen.
"Öh, joo oon mä kotona.... Ai Veronako? S- se..se kuuntelee musiikkia, joo niin, " Morena yritti keksiä selityksen taustamelulle.
"Kyllä me käydään kohta nukkumaan. Huomennako? Ai, okei.. Selvä. Moi...." hän lopetti puhelun nielaisten.
Kääntyessään ympäri hän järkyttyi, sillä Veronaa ei näkynyt enää missään. Drinkitkin olivat kadonneet tarjottimelta. Ramona oli soittanut tulevansa jo huomisaamuna, sillä jokin luennoitsija oli sairastunut. Niinpä hänen ei tarvinnut kuunnella luentoa uusista kasvorasvoista. Se kuitenkin tarkoitti sitä, että Morena olisi pulassa ellei löytäisi sisartaan.
Kaksosista nuorempi ryntäsi yläkertaan, muttei löytänyt sieltäkään siskoaan. Hän selitti tilanteen Sookille, joka lupasi auttaa etsinnöissä. Morenan oli pakko löytää Verona. Hän oli valmis jopa jäämään kiinni siskolleen baarissa olemisesta.
---
"Mä eeeen löydä sitä koskaan!"Morena parkaisi liioitellun tuskastuneena. 
Tytöt olivat lähteneet etsimään Veronaa kaupungilta jalkaisin. Sen verran kumpikin heistä oli juonut, ettei rattiin ollut menemistä. Eikä Morena uskonut rattijuopumuksen tai alaikäisenä juomisen näyttävän hyvältä hänen papereissaan.
"Kylläpäs löydetään. Chillaa nyt. Sä oot ottanut pikkasen liikaa sietokykys, niin se kato on ekalla kerralla. Siks susta vaan tuntuu siltä, " Sooki rauhoitteli.
"Niinkö?"Morena kysyi.
"Joo, mä autan sua. Ihan niinku lupasin. Ei tässä cityssä muutakaan tänä yönä tapahdu, " Sooki sanoi ja silitti toisen kättä rauhoittavasti.
Tummahipiäinen kaksikko päätti jatkaa valaistua reittiä, jotta Veronan näkisi paremmin.
"Kuule, eiks toi ookkin sun systeris?" Sooki kysyi hetken kuluttua.
"Missä?" Morena kysyi taivaalle katsellen.
"No tuolla puistossa. Se näyttää juttelevan oravalle, " Sooki totesi hymyn pyrkiessä hänen kasvoilleen.
"On! Voi kiitos Sooki! Kiitti!" Morena hihkaisi ja puhtaasta ilosta suuteli toista tyttöä.
"Ole hyvä vaan. Kuule eiköhän nyt haeta se tuolta ennenkun se karkaa taas. Tän perusteella sunkin on parasta päästä omaan sänkyys nukkumaan, " Sooki sanoi vetäytyen pois toisen huulilta. Sitten hän otti varovasti Morenan kädet ympäriltään.
Pian kolme teiniä asteli kohti Crescendojen asuntoa. Sooki oli tahtonut varmistaa, että juhlimiseen tottumattomat kaksoset todellakin pääsisivät kotiinsa.

EXTRAA:

Tälläinen Morena oli kasvunjäljiltä.
Tältä puolestaan näytti Verona.
Nenänsä lisäksi Lilianilla oli välillä hieman muitakin ongelmia.

---
Tälläkertaa hieman pidempi osa. Toivottavasti en hypännyt mielestänne liian äkkiä teini-ikään. Miellyttävätkö tyttöjen ulkonäöt? Entäpä uudet kuviot? Uskon kylläkin, ettei kukaan katso hyvällä alaikäisenä juomista. En kuitenkaan usko ainakaan Morenan sortuvan siihen toista kertaa. Seuraavaan osaan on luultavasti pidempi aika. Kiirettä jälleen luvassa.

Hyvää vappua!

Poinsettia

18 kommenttia:

 1. Voi Morenaa, tosi ikävää, että Veronan kaverit vain jatkavat pilkantekoa, eikä ikä ainakaan saa tyttöjä järkevämmiksi, jotta nämä tajuaisivat, miten noloja ovat kiusatessaan toista. .-( Tosi kurjaa, että Morenan "kaverikin" kääntyi lopulta häntä vastaan, ei ole helppoa. .-( Ooh, laama! Odotan jo, että perijä lähtee yliopistoon, haluan nähdä, millaista se on kolmosessa! Uh, molemmat teinit lähtivät ilman lupaa bileisiin! Morena joutui vähän improvisoimaan Ramonan soitellessa kesken kaiken. .-D Sooki vaikuttaa mukavalta, hänestä ja Morenasta voisi tulla ystävyksiä, kun molemmat ovat tavallaan samassa tilanteessa. Jäänpä jatkoa odottamaan. .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan,että nuo joskus tulevat järkiinsä. Itsekään en ole vielä yliopistoa testannut, joten yhtä mielenkiinnolla odottelen. :D
   Kiitos kommentista simssiliini!

   Poista
 2. Morena parka... Lea oli tytön ainoa ystävä, ja tuokin sitten petti. Onneksi Moren atapasi Sookin, varmasti heistä tulee ystäviä :) Jatkoa odotellessa.

  VastaaPoista
 3. Morena pitää näköjään kuitenkin huolta Veronasta, vaikka sisarukset eivät taaskaan ole misään parhaissa väleissä. Ja Sooki vaikuttaa mukavalta kaverilta Morenalle, ei yhtä ennakkoluuloiselta kuin Veronan kaveripiiri ja näköjään myös altis auttamaan.
  Hyvin tehty osa, pidin paljon myös kuvista :) Varsinkin tuosta viimeisestä, jossa kaikki kolme tyttöä kävelevät takaisin Crescendojen taloa kohti.
  Odotan innolla jatkoa ;D

  P.S. Myös Kolumni Garpiin on ilmestynyt uusi osa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Morena tosiaan pysyy siskonsa rinnalla. Itsekin tykkään tuosta viimeisestä kuvasta. (:

   Poista
 4. Tosi kiva osa, varmaan suosikkini tähän mennessä! :) Johtuu ehkä siitä, että biletys ja juominen ovat omassa tarinassanikin nyt aiheina.

  Ei mun mielestä ainakaan tullut mitenkään liian nopeasti teinejä tytöistä. Oikein nättejä ovat he molemmat! :) Tyttöjen kaverit ovat myös hauskan näköisiä, outoa Liliania lukuunottamatta :D

  Tykkään molemmista siskoksista, vaikka Verona onkin välillä vähän ärsyttävä. Hän kuitenkin on pohjimmiltaan hyvä, ja pitää siskostaan. Morena on jotenkin tosi sympaattinen :>

  Kiva että Ramonankin elämä on vihdoin lähtenyt kunnolla liikkeelle, kun hän sai työpaikankin ja on tytöille hyvä äiti. Jään odottamaan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :)
   Ja hyvä, että ei edennyt liian nopeasti. Itsekin tykkään kaksosten kavereitten erilaisista ulkonäöistä, vaikka itse sanonkin.
   Kiitos kommentista!

   Poista
 5. Veronan kaverit tuntuu jotenki sellasilta, että maailma pyörii heidän napansa ympärillä, eikä he pysty käsittämään, että maailmassa voisi olla muunkinlaisia ja luonteisia ihmisiä. :/ Toivottavasti saavat osuman vielä kukin omaan nilkkaansa.

  Voi voi voi, Verona, mitä meni keksimään. Samoin Morena fiksummaksi teiniksi. Toivottavasti olotkin ovat sen mukaiset. ;)
  Arvelinkin, että saattaisi käydä niin, että Ramona palaisikin aikaisemmin kotiin, mitä alunperin oli tarkoitus. Jännästi osuin oikeaan. :D

  Mutta toisaalta, ovathan tytöt siinä iässä, että kaiken maailman juhlinta ja muut menot kiinnostavat, ainakin Veronaa.
  Mikähän siihen Morenaan iski, vai onkohan tyttö enemmän tyttöihin päin? Se jääpi nähtäväksi. :)
  Silti jotenkin pidän Morenasta enemmän. :)

  Hei, sopisiko vastalinkittäminen? Voisin linkittää tarinasi omalle sivulleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Sellaisia taitavat nuo Veronan kaverit ollakin, ainakin päällisin puolin.
   Hyvin arvasit. :D Kiva kuulla, että Morena on suosiossa ja saatat hyvinkin osua jälleen oikeaan.
   Linkitys sopii tottakai.

   Poista
 6. Noniiin, pääsin viimein tämän osan lukemaan! Mukava osa, kasvu ei mennyt liian nopeasti ja molemmat siskokset ovat kyllä mukavia mutta tuo kiusaaminen on kyllä tyhmää :( ehkä se siitä vielä paremmaksi muuttuu!
  ps. Hayeseillä päivitystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Hyvä, että kasvutahti oli sopiva. :) Toivotaan, että menisi parempaan päin.

   Poista
 7. Inhottavaa kun sisaret eivät tule toimeen keskenään, jospa "yhteinen" baarireissu lähentää tyttöjen välejä.
  JOtenkin arvasin että Morena lähentyy tuon Sookin kanssa, luulin kylläkin aluksi että Lean kanssa mutta kuitenkin. Tarkoitan tuota lesboutta, näinköhän Sookikillakin on tunteita?
  Mukava osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Onneksi Morenalla tosiaan on nyt kaveri ja se jää nähtäväksi. ;)

   Poista
 8. ihania kuvia ja hyvä osanen :) Mukava tuo että siskot kuitenkin huolehtivat toisistaan ♥
  Sooki on varsin räväkkä ilmestys :) ihana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Sooki tosiaan on räväkkä persoona ja hyvä, että edes toinen siskoksista huolehtii molemmista.

   Poista
 9. Vähän myöhässä tämä kommentoiminen, mutta nyt se kumminkin tulee.

  Kiva osa oli kokonaisuudessaan! Molemmista tytöistä kasvoi nättejä, mutta Morena on mun suosikki edelleen. :) Ehkä enemmänkin luonteensa puolesta.

  Sooki oli mielestäni vähän outo, mutta mukavalla tavalla kiva. (täh?mikä selitys?) :D

  Fazereillakin on osa, ollut jo muutaman päivän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morena näyttää olevan suositumpi, mutta ymmärrän sen hyvin. Kiva, että tytöllä on kannattajia. :)
   Ymmärrän myös tuon Sookin outona pitämisen, onhan hän melkoinen persoona.
   Kiitos kommentista.

   Poista