perjantaina, kesäkuuta 7

10. Ihan okei

Crescendojen suku: osa 10
Varoitus! Sisältää jälleen kirosanoja.
---
Tanssiaisten jälkeisen riidan jälkeen Verona oli anellut äidiltään lupaa omaan huoneeseen. Edes syytä kysymättä Ramona lupasi harkita asiaa.
Nainen näki parhaaksi, että kaksoset saisivat kumpikin omaa tilaa. Muutosta lähtien tyhjillään ollut entinen kylpyhuone suotiin Morenalle.
Niinpä Verona sai tyttöjen entisen yhteisen huoneen omaan käyttöönsä. Tosin Jake viihtyi siellä hieman liiankin usein.
Morena oli hyvillään omasta pienestä huoneestaan. Tyttö sai etäisyyttä häntä pahasti loukanneesta sisarestaan  ja tämän pinkistä prinsessa unelmahuoneesta.
Sen sijaan Veronan tanssiaisillan jälkeiset sanat eivät lakanneet kummittelemasta Morenan mielessä. Hän oli hammasta purren niellyt kaiken siskonsa sanoman. Ja valitettavasti sisäistänyt sen. 
Morena tosiaan tunsi itsensä luuseriksi.
Pahinta oli, että hän oli muutakin. Vaikkakin vasten tahtoaan. Kukapa haluaisi olla jotakin jonka takia oli saanut samaa paskaa niskaansa jo vuosia? Muut olivat tienneet sen jo kauan ennen häntä. Jutulla ei ollut perää vielä sen levitessä, mutta vuosien saatossa Morena oli joutunut myöntämään sen itselleen. 
---
Eräänä iltana:
Sooki oli kutsunut ystävänsä tapaamiseen. Tyttö oli valinnut paikaksi erään aikalailla unohdetun puiston. Syystä tai toisesta Morenaa jännitti.
Pelon tunteen kangistamana tyttö istahti puistonpenkille. 
"Hei, " Sooki tervehti kuitenkaan katsahtamatta Morenaan.
"Sä varmaan ihmettelet miks mä soitin vielä kerran? Ja mä ihmettelen miks sä tulit. Kai sä ymmärrät, että oot vältellyt mua aika kauan. Niistä tanssiaisista lähtien. Et oo ees vastannut puhelimeen ja sillai. Oon pahoillani, ettei sun kiusaaminen oo lakannut sen kuningatar jutun myötä. Mut mä tiedän miks sä oot vältellyt mua. Ja se on okei, " Sooki selitti ja sai ystävänsä katsomaan häntä hermostuneena.
"No miksi?" Morena kuitenkin kysyi lähes kuiskaten. 
"No koska sä olet rakastunut muhun, " Sooki sanoi ja antoi äänensävyllään ymmärtää sen olevan itsestään selvyys.
"Enpäs.., " Morena mutisi puristaen tiukasti reisiään.
"Ootpas! En kai mä nyt ihan sokee oo, " Sooki totesi.
"Morena?"
"Hei Morena, venaa vähän! Kyllä mä tiedän mistä puhun, " Sooki sanoi saaden ystävänsä pysähtymään.
"E-et-kä tiedä , " tyttö kuiskasi yrittäessään tukahduttaa itkunsa.
"Tiedänpäs. Hitto soikoon jos mä en ois kokenut yhtä ja toista identiteettikriisiä niin en ehkä olis tällänen, " Sooki sanoi.
"Joten usko mua. Se on ihan okei. Ei mua haittaa, että sä pidät musta, " tyttö vakuutti ja koitti sanoillaan poistaa ystävänsä ahdistuneen ilmeen tämän kasvoilta.
"Mä tiedän, ettet sä tahdo olla sitä mitä muut on aina automaattisesti susta olettaneet. Mutta muista, että et sä ole sitä mikä on tapahtunut sulle. Sä et ole antanut vain niiden haukkujen vaikuttaa ittees. Sä olet just sitä mitä sä itse olet. Sydämessäs, " Sooki sanoi ja Morena näki toisen silmistä, että tyttö oli tosissaan.
"Niinkö?" Morena kysyi ja uskalsi jo varovaisesti hymyillä.
"Just niin."
---
Hieman myöhemmin Crescendoilla Verona oli päättänyt kerrata kokeeseen. Se oli hänen normaalejen tapojensa vastaista, mutta hän todella tarvitsi edes kahdeksikon fysiikasta. Se oli normaalisti hyvin pärjäävän tytön heikkous oppiaineissa.
Hämmästyksekseen tyttö huomasi, ettei sisaren repusta kaivettu kirja sisältänyt fysiikkaa. 
Se olikin Morenan päiväkirja, joka oli naamioitu fysiikan kirjaksi.
Uteliaisuudesta Verona selasi sivuja eteenpäin. Hän löysi kohdan, jossa puhuttiin tanssiaisista. Hän myöskin ymmärsi kohdelleensa siskoaan väärin.
Se ei kuitenkaan ollut ainoa järkyttävä asia.
Verona ryntäsi Morenan huoneeseen, joka kuitenkin oli tyhjillään. Vuode oli koskematon. Samassa ulkoa kuului ääniä.
"Äiti! Morena ei oo sen huoneessa. Ja mä kuulin meteliä!"
"Siinä tapauksessa meidän on parasta mennä katsomaan, " Ramona totesi. Hän mutisi vielä joitakin sanoja kuten "tähän aikaan yöstä" ja "mitä nyt taas".
Pihalla heitä odotti näky, jota molemmat säikähtivät. Onneksi äänet oliva tulleet tytöistä, mutta vaikka toinen heistä olikin osannut aavistaa näky järkytti.

---
Tässä tämä. Osa valmistui kauan sitten, mutta jukaisu vasta nyt. Seuraavaa osaa olen hieman aloittanut, mutta vedän sen ehkä uusiksi. Tämä oli tosiaan hyvin Morena painoitteinen osa. Olisin tahtonut kertoa enemmän Morenan mietteistä "ongelmansa" suhteen, mutta päätin säästää teidät liialliselta angstilta. Osa teistä osuikin oikeaan Morenan suhteen. Mitäs tuumitte tästä kuviosta? (:
Hyvää lomaa! 

Poinsettia

PS. Pelissä ilmeni jokin tallennus ongelma, joten tyttöjen huoneet tuhoutuivat. Tein ne kuitenkin uusiksi, joten ensi osassa saattavat olla erilaiset. Toivottavasti toimii tulevaisuudessa ongelmitta.

10 kommenttia:

 1. Kuvio, kuten sitä kutsuit, oli kyllä hyvin rakennettu ja selvitit hyvin Morenan ajatuksia asiasta tässäkin määrässä. Jällen Verona tajuaa kohdelleensa sisartaan väärin, mietityttää vain kuinka kauan tämä tajuaminen kestää ja mitä Verona tulee tekemään tämän eteen. Ja Sooki on taas joukosta se joka puhuu eniten järkeä :)
  Mielenkiinnolla odotan, miten tästä eteenpäin. Hyvää lomaa siullekin! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)
   Kiva, että tykkäät. Uskon Veronan oppineen tällä kertaa läksynsä.

   Poista
 2. Kiva, että Morena vihdoin uskaltautui Sookin juttusille. .-) Tällä oli uusia näkökulmia asioihin, ja niiden pohjalta Morenan on varmasti helpompi koittaa luoda pohjaa uudelle minälleen. .-> Toivottavasti siskolla ja äidillä ei ole mitään pahaa mielessään. .-( Saapa nähdä, miten kaikki päättyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mukavaa, että näkökulmat miellyttivät. c: Sooki tosiaan on fiksu.

   Poista
 3. Oikein hyvä osa kerrassaan. Morena on suloinen tyttö, Sooki taas ilmaisi olevansa todella jännittävä persoona. Saas sitten nähdä mitä Verona ja Ramona tekevätkään kun löysivät tytöt ulkoa.

  Jatkoa odotellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidät hahmoista ja tarinasta.
   Kiitos kommentista~

   Poista
 4. Mukava osa! :) Toivottavasti Verona tällä kertaa lopettaa siskonsa kiusaamisen lopullisesti. Mitähän Ramona ja Verona sanovat kun saivat tietää Morenasta ja Sookista? Toivottavasti he ymmärtävät ja hyväksyvät. Anteeksi näin lyhyt kommentti :D Jään odottelemaan jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tällä kertaa Verona taitaa olla tarpeeksi fiksu lopettaakseen.
   Eipä mitään, kommentit ovat aina tervetulleita. :-)

   Poista
 5. Hyvä osa. Olisin ehkä kaivannut jotain lisää, mutta meni se näinkin.
  Toivottavasti Verona tajuaa oikeasti miten on kohdellut siskoaan ja antaa tämän olla rauhassa. Parasta olisi kun hän tukisi siskoaan koska onhan tuo nyt Morenallekin aika shokki ja kestää varmaan aikansa ennenkuin hän hyväksyy itsensä.
  Jatkoa odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Hyvä, että miellytti silti. :D
   Jatkoa ilmestyikin jo.

   Poista