tiistaina, kesäkuuta 18

11. Paljastuksia ja perijänvalinta

Crescendojen suku: osa 11
---
Tyttärensä suuntautumisen paljastuttua Ramona oli järkyttynyt. Kuinka hän ei ollut koskaan tajunnut mitään? Tai mistä sitä nyt tietäisikään. Nainen näki parhaaksi vaieta asiasta, jottei pahentaisi Morenan oloa. 
Morena taas tunsi häpeää helpotuksesta huolimatta. Kuten Sooki oli sanonut ei hänellä ollut mitään hävettävää. Silti kiinni jääminen tuntui painavan hänen mieltään. 
Niinpä tyttö otti jälleen etäisyyttä kaikkiin. Päivät kuluivat koulutehtävien parissa. Hänen oli tarkoitus tutkia sukupuutaan. Äidiltään hän ei kehdannut kysyä kiusallisten keskustelujen välttämiseksi. Niinpä internet sai luvan kelvata avuksi.
Morena tajusi, ettei tiennyt suvustaan oikeastaan mitään. Kuka hänen isänsä oli? Siihen äiti ei ollut koskaan kunnolla vastannut. Entäpä sukulaiset? Oliko heitä? Tytöllä ei ollut aavistustakaan.
Sitten eräs sivu tarjosi vastauksen siihen miksei Morena tiennyt mitään.
---
Verona sen sijaan keskittyi enemmän suhteisiinsa kuin kouluun. Hänen oli helpompi pysytellä poissa kotoa, sillä hänkään ei osannut sanoa mitään Morenan ja Sookin tapauksesta. 
Usein tyttö tapasi parhaita ystäviään Lilianin vanhempien omistamalla huvilalla. Heillä oli aina hauskaa. Mikäpä olisi ollut parempaa kuin tuntikausia laittautuminen ja juoruilu. Ainoa asia, josta Verona vaikeni oli hänen kaksoissiskonsa.
Tosiaan Lilian. Kuten tyttö oli useasti todennut Lilianin takia hänen elämänsä oli niin upeaa. Oli ollut onni, että juuri hänet oli valittu Lilianin jengiin. Lilian oli kaikinpuolin täydellinen. Rikas, suosittu ja kaunis.
Nelistään ollessaan tytöillä oli aina hauskaa. Parhaat bileet syntyivät siinä porukassa.
---
Niinpä erään hauskan illan jälkeen Verona heräsi todellisuuteen. Ystävien kanssa kaikki oli mahtavaa, mutta kotona tilanne oli toisin.
"Äiti on mikä?!" Verona kuiskasi yrittäen saada hengityksensä tasoittumaan uutisen jäljiltä.
"Shh! Ei tässä. Mennään sun huoneeseen, " Morena sanoi.
"Sitten mä avasin sen sivuston. Usko tai älä. Meiän äidin nimi koristi kaikkia tän kaupungin murhatapaussivuja.., " Morena kertoi.
"Sitä vastaan ei kai ole tarpeeks todisteita. Mutta mun mielestä on täysin selvää, että se on sarjamurhaaja. Siis ne ihmisten harrastuksenaan keräämät todisteet. Tasasin väliajoin uutisoituja murhia. Rikkaita ihmisiä ja kaikkea , " kaksosista nuorempi nyyhkäisi.
Hiljaa kuunnellut Verona halasi sisartaan.
"Tää on ihan kauheeta. Kuule anteeks, että mä olen ollut kamala.. Mut jos tää on totta siis jos... niin meiän pitää pystyä vetämään yhtä köyttä, " Verona sopersi.
"Ei se mitään, kyllä sä saat anteeksi, " Morena lupasi.
"Hyvä. No mikä on suunnitelma..?"
Siskokset päättivät ruveta tarkkailemaan äitiään. Harvoin sitä niin vakavista asioista turhaan puhuttiin. Ei heillä kuitenkaan ollut sen parempia todisteita kuin poliisillakaan. Kaksosten harmiksi tai onneksi Ramona ei puuhannut mitään hämärää, ainakaan heidän nähtensä.
---
Morena oli kertonut asiasta Sookille. Hän tiesi voivansa luottaa tyttöön eikä voinut pitää uutista vain itsellään. Verona oli paljon poissa kotoa ja Morena olisi tullut hulluksi miettiessään yksin. Niinpä eräänäkin yönä he olivat tulleet kirjastoon -luvatta- lukemaan rikostapauksista löytyneitä kirjoja. 
"Äh, mä en kestä enään! En vaan voi lukea kaikkea tollasta. Ne jutut ja ne tavat.., " Morena parkaisi.
"Hei, uskon, että on rankkaa. Mut mä en vaan tajua mikä on mahdollisesti saanu sun mutsis tekemään sen kaiken?" Sooki kysyi.
"Raha. Se nainen tekee mitä vaan rahasta, " Morena sylkäisi sanat suustaan ja halasi toista tyttöä tiukasti. Oikeastaan Sookia olisi voinut kutsua hänen tyttöystäväkseen. He eivät koskaan olleet sopineet mitään termiä, mutta tilanne näytti siltä, että he seurustelivat.
"Kuule Sooki, mun pitäis varmaan mennä, " Morena nyyhkäisi.
"Ah, okei. Muista vaan, että sä voit aina soittaa mulle, " Sooki muistutti.
---
Yhtenä iltapäivänä kaksoset kuitenkin kuulivat jotakin heitä kiinnostavaa.
"Rahat ovat siis valmiina? Eivätkö? Kai te nyt ymmärrätte, että olen tehnyt kaiken ohjeiden mukaisesti, " Ramona puhui kännykkäänsä.
"Niin no siinätapauksessa teidän olisi parasta pistää vauhtia. Sovittu päivä on huomenna ja sitä ei voi muuttaa."
"Okei, nyt se on varmaa, " Morena sanoi pyyhkien silmäkulmiaan. Verona ei kuitenkaan sanonut mitään, sillä hän pelkäsi, että alkaisi myös itkeä.
---
Seuraavana aamuna koitti kaksosten syntymäpäivä. Se oli merkittävä, sillä heistä tulisi täysi-ikäisiä. Se tarkoitti myös perijänvalintaa. Tytöt olivat sopineet, etteivät pilaisi syntymäpäiväänsä syyttelemällä äitiään mistään. He ottaisivat asian esiin myöhemmin jos tulisi tarve.
"Hyvää synttäriä sisko, " Verona toivotti.
"Onnea perijänvalintaan, " Morena sanoi.
Puettuaan molemmat suuntasivat alakertaan, jossa kakut odottivat. Tytöt esittivät toivomuksensa kynttilöiden puhaltamisen yhteydessä.
Ramona näytti olevan hyvin innoissaan lastensa kasvusta.
Vähintään yhtä innostuneelta vaikutti Morena. Veronasta se meni ylinäyttelemisen puolelle. Kuinka sisko muka pystyi iloitsemaan noin, kun heidän kanssaan saattoi asua vaarallinen rikollinen.
Tälläisiä kaksosista kasvoi.
Ja tältä he näyttävät muodonmuutoksen jäljiltä. Itse pidän etenkin Morenan ulkonäöstä. Veronalle hain siistimpää linjaa, mutta kuitenkin irtiottoa teini-iän tyylistä.
Pian kaksoset odottivat tietoa siitä kumpi olisi Crescendojen suvun perijä. Verona oli silminnähden hermostunut tilanteesta.
"Rakkaat tyttäreni. Olette varmasti odottaneet tätä päivää. Minusta on ollut ihanaa saada seurata kasvuanne. Nyt katsellessani teitä olen ylpeä myös itsestäni. Olen selvinnyt huoltajuuden haasteista ja kasvattanut kaksi upeaa tytärtä, " Ramona aloitti.
"Mutta pitemmittä puheitta, Morena sinä olet perijä! Olet aina ollut sisartasi parempaa johtaja ainesta arkuudestasi huolimatta. Tahdon myös osoittaa, että hyväksyn kaikki valintasi. Olen kerännyt rahaa palkastani ja hieman muistakin säästöistä.. Joten sinä pääset yliopistoon!"
"O-oikeestiko? Äiti, kiitos. Kiitti, tää merkkaa mulle tosi paljon. Ja, hei.. Verona?"
"Verona, mikä on?" Morena kysyi seurattuaan kaksostaan keittiöön.
Hänen yllätyksekseen sisko halasi häntä ja mutisi: "Ei mikään. Mä olen iloinen sun puolestasi..."
"Kiitti, mut kyllä mä nään jonkin olevan vialla. Enkä päästä irti ennenkun kerrot mikä, " Morena uhosi.
"Äh, en vaan voi uskoa, että äiti valitsi just sut. Aina pienenäkin olit sen suosikki, " Verona nyyhkäisi.
"Tosissasko jaksat alkaa haukkumaan mua? " mustahiuksinen kysyi.
"Eikun, mä olen aina halunnut yliopistoon. Ihan tosi. Mun haaveena on ollut hyvä ammatti. Tahtoisin vaan rikastua hieman, jotta mulla olis varaa elää leveemmin kun lapsena. Yliopisto tarjoais kaiken."
"Siinä tapauksessa me järjestetään sut sinne, " Morena sanoi.
"Eikä. Ei se mitenkään onnistu. Äidin ihan kaikki säästöt menee jo suhun. Eihän me voida pyytää enempää, " Verona sanoi niellen itkua.
"Kuka sanoi, että ne menee muhun? Tottakai mä annan perijänpaikkani ja yliopistopaikan sulle. Pääset toteuttamaan unelmas. Veinhän mä sulta jo tanssiaiskuningattaren tittelin. Mun unelma on Sooki. Kaikki mitä mä tarviin on siis täällä. Muutan sen kanssa kimppaan ja sillai. Kyllä me pärjätään, " Morena vakuutti hymyillen.
"Oikeasti?" brunette kysyi hymyn kareillessa hänen huulillaan.
"Tietty, " Morena lupasi.
"KIITOS! Kiitos sisko. Sä oot paras!" Verona hihkaisi sisartaan halaten.
"Tiedän sen."

---
Näin siis valittiin perijä. Luulen, että suurinosa teistä pitää enemmän Morenasta. Mutta päätin silti näin. Pahoittelut myös, ettette saaneet osallistua päätökseen. Ehkä sitten ensikerralla. :-D
Miellyttääkö lopputulos?
Tämä osa oli hieman sekava ainakin itseni mielestä. Ramona aavistukset jäivät nyt kuitenkin taka-alalle. 

Ensi osa odottaakin valmiina, mutta julkaisen sen myöhemmin. Sen osan yhteydessä myös tärkeitä uutisia.

Poinsettia

PS. Toivottavasti näette vain postiivisena, että tämä tuli pian edellisen osan jälkeen. Pelaan vain kauempana ja tuntuu siltä, että teidän pitäisi olla mahdollisimman ajantasalla.

12 kommenttia:

 1. Tuo perijän päätös oli mielestäni hienosti järjestetty, veikkasinkin vähän että Veronasta tulisi perijä. Ja ehkäpä Morenalla onkin helpompaa ilman perijään kohdistuvia paineita ja draamaa yhdessä Sookin kanssa :)

  Hm, tuntuu jotenkin että tyttöjen epäilyksistä huolimatta Ramonan puhelu liittyy johonkin ihan lailliseen hommaan, viimeiseen lapsilisien erään vaikka jotka Ramona ohjasi yliopistoon menijää varten säästötilille tai jotakin ;)

  Ah niin, myös Garpeilla on uusi osa, en muista ilmoitinko jo vieraskirjan puoelle mutta tuleepahan tässä varmistettua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Epäilinkin, että Veronan perijäksi "valinta" oli ennalta-arvattavaa.
   Saatat hyvinkin olla oikeassa puhelun suhteen. ;)
   Yritän käydä vilkaisemassa jospa joskus saisin kommentoitua.

   Poista
 2. Aijai, luulin jo Ramonan historian jääneen kokonaan unohduksiin, mutta hienosti vetäisit vanhat jutut jälleen esille! Jos tästä jotain hyvää pitää löytää, niin ainakin sisarusten välit paranivat tapauksen myötä, kun he olivat toisilleen tukena vaikeana aikana. .-) Hehee, mahtavaa, että tytöt rupesivat varjostamaan äitiään. .-D Ym, ihmeen innokkaasti Morena oli ottamassa äidiltään rahoja vastaan, vaikka vielä hetki sitten oli kauhistellut siskonsa kanssa Ramonan "rahapuhelua". Hieno käänne, että perijä luopuikin kunniastaan ja antoi paikan toiselle ehdokkaalle! Morenan ei olisi kyllä tarvinnut, ei hänen tarvitsisi aina tuntea huonoa omatuntoa saadessaan jotain mitä sisko ei. Toisaalta ymmärrän hänen päätöksensä, sillä perijänpaikka vaatii suvun jatkamista, mikä ei olisikaan niin helposti Sookin kanssa käynyt. Noh, pääasia, että kaikki olivat lopputulokseen tyytyväisiä. .-) Lämpenin osan aikana Veronaa kohtaan sen verran, ettei tytön perijyys haittaa ollenkaan! Toivottavasti Veronan "pinkit lissukaverit" nähdään tämän seurassa myös yliopistolla! Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaista yliopistoelämä Veronan kohdalla on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos simssiliini! :)
   Kiva, että tykkäsit juonenkäänteistä. Halusin vetää Ramonan jutun takaisin, sillä olisi ollut hieman hassua, että niinkin maineikas rikollinen lopettaisi kuin seinään. Mutta kuinkahan onkaan?
   Hyvä, että myös perijä tilanne miellytti. Itsekin pidän Veronasta ja eiköhän yliopisto tuo hänelle lisää järkeä.

   Poista
 3. Minusta on hauskaa että Verona valittiin perijäksi! :) Tai no, Morena valittiin, mutta Verona sai paikan lopulta. Morena on kuitenkin ollut se "hyvis" koko ajan, mutta nyt Veronakin alkaa selvästi viisastua. Jännää nähdä millaista elämä on yliopistolla.

  Hyvä ettei Ramonaakaan ole unohdettu, vaan hänen menneisyytensä palaa vielä. Onkohan hän sotkeutunut johonkin uuteen juttuun, vai oliko kyseessä ihan tavallinen puhelu? :o Jään odottelemaan uutta osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Veronan elämä lähde ihan hyvin käyntiin yliopistolla. Kiva, että pidit Veronan valinnasta.
   Ja saa nähdä miten Ramonan laita onkaan. (;
   Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Verona on oiva valinta vaikka pidin enenmmän Morenasta. Verona löytää varmaan hyvän miehen yliopistosta. ja toivottavasti Morenasta ja Sookista tulee onnellisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Morena on minunkin suosikkini, mutta halusin antaa Veronalle mahdollisuuden. Toivotaan näin. :)

   Poista
 5. Hyvä osa kaikin puolin. Nyt todella toivon, että Ramona joutuisi joskus tilille tekosistaan. Olen tyytyväinen perijävalintaasi kiva päästä seurailemaan Veronaa yliopistossa.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia.
   Sopii toivoa ja ehkä niin on. Mukavaa, että sinäkin tykkäät Veronan valinnasta. c:

   Poista
 6. Sain viimein itseäni niskasta kiinni ja luettua uusimat osat. :)

  Edellisessä ja tässä osassa näkyi hyvin, se miten osalle ihmisistä on okei, että onki kiinnostunu tytöistä ja toisille on jotenki kauhee juttu. Eiköhän Verona ja Ramona opi pikku hiljaa huomaamaan, että Morena ihan tavallinen ihminen. :)

  Toisaalta en yllättyny perijän valinnasta, ja sitten kuitenkin yllätyin. :D Toivottavasti Verona on ansainnu paikkansa perijänä. :)

  Voi Ramona, mihin liemeen joutuu - tai tenttauksen alle, kun tyttäret meinaavat ottaa asian puheeksi. Mielenkiinnolla odotan tätä hetkeä. Ja sitä, miten aikoo selittää tytöille, miksi on toiminut niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista glie! :)

   Niin se valitettavasti menee, joillekin tuntuu olevan iso ongelma. Ja uskon, että he oppivat Morenan olevan samanlainen kuin muutkin.
   Hauskaa, että jotenkin yllätti. :D

   Poista