perjantaina, heinäkuuta 5

12. Yliopisto

Crescendojen suku: osa 12
---
Verona aloitti lähtövalmistelut hyvissä ajoin. Ensimmäiseksi hän kertoi uutisesta poikaystävälleen Jakelle. Pojan reaktio ei kuitenkaan ollut sitä mitä hän oli odottanut: "Kuule Vera-muru, kai sä tiedät, ettei me enää nähä tän jälkeen kovin usein. Tai siis mä sain urheilustipendin ihan eri yliopistoon. Osa lomista menee pelireissuihin ja sullakin voi olla eri aikaan lomat. Mä luulin, että sä odottaisit mua täällä."
"Täällä? Kai mäkin tahdon kouluttautua, " Verona huomautti.
"Tietty, en mä sillä.." Jake mutisi. 
"Hyvä. Ajattelin jos tahtoisit viettää mun kanssa aikaa loppupäivän? Huomenna mä nään tyttöjä ja sit ten lähden."
"Tehtäiskö me jotain kivaa?" Jake kysyi vihjailevasti.
"Jos sä vain tahdot, " Verona lupasi.
Heidän "kivansa" saattoi arvata.
Sen jälkeen nuoripari hyvästeli toisensa. Pian he näkisivät jälleen. Jake painoi Veronan tarkkaan mieleensä. Jokaisen piirteen ja etenkin sen kuinka hyvältä tyttö näytti Jaken yliopiston pelipaidassa.
Eivätkä he olleet ainoa pari, jolla meni hyvin.

---
Seuraavana päivänä Verona hyvästeli Lilianin ja Amandan. Fiona oli mennyt omaan opiskelupaikkaansa jo muutama päivä sitten. Verona huomasi miettivänsä ystävissään tapahtuneita muutoksia vuosien varrella. Päällisesti tyyli pysyi melko samana, ainakin Lilianilla. Jos ei otettu huomioon hänen nenänsä pienemistä -jälleen- ja poven suurenemista.
Samana päivänä oli myös aika jättää jäähyväiset perheelle ja Sookille. Ramona ei kestänyt tilannetta itkemättä ja Morenakin näytti jäävän kaipaamaan. Jopa Sooki näytti haikealta.

---
Yliopisto alueella:
Myöhemmin Verona Crescendo, suvun perijä seisoi yliopiston aikaisen asuntolansa pihamaalla.
Talo näytti kookkaalta ja tyttö oli varma, että se toisi mukanaan monta mukavaa muistoa.
Hän asteli sisään jännityksen vallassa ja huomasi kaksi ikäistään opiskelijaa. Verona tiesi tulleensa hieman myöhässä. Tänään kaikkien oli ollut aika tulla paikalle, mutta muut olivat ilmeisesti ehtineet ensin.
"Moro! Robert, saman vuosiluokan opiskelija. Vihree seinänen huone, sun huoneen vieressä. Toka vasemmalta, yläkerrassa, " sohvalla istunut poika esittäytyi ja Verona huomasi hänen olevan hyvin puhelias.
Verona tirskahti ja avasi suunsa: "Verona, Verona Crescendo. Anteeks toi, mutta mun koiran nimi oli Robert."
"Mä osaan kyllä varmasti olla yhtä eläimellinen, " poika vitsaili silmää iskien.
Pilkullisessa nojatuolissa istunut tyttö tuli myös esittäytymään.
"Mun nimi on Annie. Sama vuosiluokka ja sun huonetta vastapäätä oleva huone."
"Kamu. Huone Annien huoneen vieressä, " huusi poika tietokoneen ääreltä. Verona ei ollut aiemmin huomannut häntä.
---
Talon alakerta. Sinisen sohvan ja nuojatuolien alue = eteisaula, jossa myös yhteinen tietokone ja ruokasali. Nojatuolien vasemmanpuoleinen alue on keittiö. Sitä vastapäätä wc/kylpyhuone ja sen vieressä yhteinen olo-/pelihuone.
Vaaleat sohvat vastaavat olohuonetta. Huoneet kerrattiin jo aiemmin. Kamun huoneen vieressä wc ja Robertin huoneen vieressä vaatehuone. Talo oli valmistalo, mutta rakensin yläkerran itse. Lisäksi koko rakennus on minun sisustamani. 
---
Verona huomasi aluksi hieman oudoksuneensa Annien rastoja ja tytön tyyliä. Annien esitellessä asuntoa hän kuitenkin osoittautui mukavaksi. Kävi ilmi, että Annie oli taideopiskelija. Verona itse opiskeli viestintää.
Robert oli hauska, mutta yritti turhan pian päästä iholle.
Kamusta Verona ei vielä osannut muodostaa mielipidettä. Poika näytti viettävän kaiken aikansa tietokoneella ja olevan hieman ujo.
---
Ensimmäistä iltaansa nelikko vietti poreammeessa. Kaikki vannoivat lukuvuodesta tulevan mahtava. Porukka innostui myös leikkimään totuutta ja tehtävää. Kuinka ollakaan Verona sai kaikki Robertin suutelemiseen liittyvät tehtävät. Hänestä tuntui siltä,että muut tunsivat toisensa hyvin. Vaikka kaikki olivatkin tavanneet vasta tänään.
"Mulla ois idea yhteistehtävään, " Annie sanoi yht'äkkiä.
"Älä vaan sano, että se on se mitä kaikki tulee yliopisto aikanaan tekemään, " Kamu säikähti.
"Kyllä. Mikä ois parempaa, kun tehdä se jo ekana iltana?" Annie kysyi.
"No en varmasti tule! Tuolla on vielä ihmisiäkin ulkona!! " Kamu parahti.
"Ei se huono idea oo. Saataispahan mainetta, " Robert totesi.
"Mistä te puhutte?" Verona kysyi nauttien lämpimästä vedestä.
Loppujen lopuksi Verona ja Kamukin saatiin suostuteltua mukaan tempaukseen. Muiden opiskelijoiden ilmeet olivat näkemisen arvoiset nelikon lähestyessä. Varmaa oli se, että tästä puhuttaisiin ensimmäisenä opiskelupäivänä ja pitkään sen jälkeenkin.

---
Mitä pidätte Veronan uusista kuvioista? Vaikuttavatko kämppikset mukavilta?
Nyt hieman ikävämpiä uutisia kuin yliopiston ilot. 
HUOM! Tätä siis pelatessani sattui hyvin ikävästi. Siirsin Veronan yliopisto naapurustoon, mutta se käski luoda uuden talouden tai valita edellisen. Eli Verona itse ei ilmestynyt paikalle. Menin päävalikon kautta takaisin Crescendoille ja yritin toistaa tämän useasti, muttei se auttanut. Lopulta testasin voinko siirtää Veronan kanssa Morenan jospa jompikumpi toimisi. Sekään ei auttanut, joten palasin päävalikkoon tallentamatta yliopisto naapurustoa. 

Päävalikosta Crescendot olivat kadonneet kokonaan. En tallentanut yliopistoa eli hyväksynyt tyttöjen siellä "oloa" enkä myöskään ole poistanut itse tietoisesti perhettä. Minulla ei myöskään ole tallenteita perheestä.
Niinpä jouduin palaamaan yliopistoon ja luomaan uuden Veronan. Sen takia siitä kuvasta lähtien, kun Verona seisoo asuntolan pihalla hän näyttää erilaiselta. Kuten näkyy Verona on erinäköinen ja ainakin omaan silmääni se häiritsee.
               
 Ikävä asia on, että emme tulee enää tapaamaan Morenaa, Sookia, Jakea, Ramonaa tai Veronan ystäviä; Liliania, Amandaa ja Fionaa. Minulla oli kaikkien varalle tulevaisuuden suunnitelmia, jotka eivät nyt toteudu. Suosikkihahmoistani eli Morenasta ja Sookista minulla ei ole jäljellä tuota pusukuvaa parempaa. Ette siis Sookiakaan näe kunnolla. 
             
  Toivotaan, että peli toimii tästä lähtien ongelmitta. Aiemmin vikana oli se, että kerran Crescendojen aikana peli ei ollenkaan tallentanut. En tiedä mikä on ongelma, sillä yleensä näin on käynyt lukuisten ladattujen takia. Nyt olen ladannut vain pelejen rekisteröinnin ohessa saadut pari juttua.

Poinsettia

PS. Seuravaa osa on kuvattu, mutta en tiedä milloin se ilmestyy. Pitää vähän säätää juttuja.
Muutama seuraava osa valmiina eli jatkoa varmasti luvassa. Ongelmia ei ole vielä ilmennyt.
Pahoittelut myös tämän osan lyhyydestä.

7 kommenttia:

 1. Inhottavaa kun pelin kanssa käy noin :P Toivotaan todellakin ettei kyseessä ole mikään pitkäaikaisempi tai toistuva bugi, se olisi vielä huonompi homma. Toivottavasti teknologia alkaa tottelemaan säätöjen jälkeen luotettavammin.

  Mutta miellyttävimpiin asioihin eli itse osaan! Yliopistolta vaikutti heti löytyvän Veronalle varsin mukavia tuttavuuksia, kaikki hieman omanlaisiaan. Ainakin vielä ensimmäisenä päivänä kaikki tuntuu menevän hyvin :)
  Lyhyys ei haittaa mitään, eihän sitä aina tarvitse olla rekkalastillista kuvia taikka sitten tekstiä. Tämä oli oikein mukava näin ;)
  Jatkoa odotellessa :)

  VastaaPoista
 2. Osa oli musta tosi hyvä ja Veronan uudet piirit vaikuttavat mielenkiintoisilta :)
  Harmillista, että muut hahmot katosivat, mutta eihän sille voi mitään. Itseltäni kerran katosi ihan kaikki. Kaikki ladatut, myös ostetut ladatut. Siitä olin hieman hämilläni.. Mutta toivottavasti peli nyt pelittää!

  VastaaPoista
 3. Veronalla on ihan yhtälainen oikeus kouluttautua kuin Jakellakin. Hyvä, ettei nainen jäänyt Jaken ns. toiveesta kotikaupunkiin vaan lähti yliopistoon. .-) Kurjaa, että Veronan kaveriporukka hajoaa kaikkien suunnatessa eri opiskelupaikkoihin, mutta hyvähän se vaan, että mennään omaa alaa opiskelemaan eikä seurata kaveria. ,-) Veronan asuntolatoverit vaikuttavat mukavilta! Hauskaa, että he heti ottivat naisen mukaan esittelemällä itsensä ja touhuamalla yhdessä. .-) Jokaisestä löytyy myös vähän omanlaista persoonaa, mikä on kiva juttu! Ikävää, että peli temppuilee. .-s Ihanaa kuitenkin, ettei simien katoaminen estänyt sinua jatkamasta, vaan loit perijän uudelleen. .-) Janoan lisää yliopisto-osia, joten jatkoa vaan taas tulemaan!

  VastaaPoista
 4. Oh olipas varsin mukava osa ja Veronan kaverit vaikuttavat mukavilta :)
  Ikävää että kävi noin:(

  VastaaPoista
 5. Byäää jotenkin masentaa lukea näitä tarinoita, kun itellä ei sims toimi :D yhyy :(
  Mutta juu, mukava osa ja oli kiva nähdä yliopistoelämää. Harmi, että simit katosivat mutta eiköhän asia jotenkin järjesty edes jollain tapaa :)

  VastaaPoista
 6. Hauskaa että Verona sai uusia kavereita yliopistolta :) Heillä näyttääkän olevan hauskaa yliopistolla :D Ikävä juttu, ettei Ramonaa, Morenaa, Sookia tai muitakaan enää nähdä. Mukavaa kuitenkin että tarina jatkuu! Jään odottelemaan jatkoa! :)

  VastaaPoista
 7. Veronalla tuntui menevän jo heti hyvin. Mukavaa. Jotenkin tuntuu että Kamusta ja Veronasta tulee vielä läheisiä. Robert vaikutti turhankin päällekäyvältä.
  Inhottavaa kun peli temppuilee, toivottavasti jatkossa peli toimii paremmin. Olisin todella toivonut Morenasta ja Sookista lisää tarinaa mutta jos he katosivat niin pitää vaan sanoa hyvästit.

  VastaaPoista