torstaina, heinäkuuta 18

13. Arkeen totuttelua

Crescendojen suku: osa 13
---
Ensimmäisen illan tempaus ei sujunut ihan ongelmitta. Kampusalueen poliisi sai nelikon kiinni ja antoi viuhahduksesta sakot Kamulle. Kamu oli nimittäin ollut ensimmäinen, joka jäi kiinni.
Kamu -parka oli hämillään asiasta eikä viihtynyt enää sinä iltana muiden seurassa.
Niinpä Verona, Robert ja Annie sopivat maksavansa jokainen osan sakosta Kamun puolesta.
Taustalla hiippaili yliopiston lehden toimittaja, joka oli jo ensimmäisenä päivänä kierrellyt uutisten toivossa.
---
Pian Verona sai huomata, että erilaisten ihmisten kanssa oli toisinaan vaikeaa tulla toimeen. Annie saattoi aloittaa soittamisen kello kahdelta yöllä. Sikeä uninen Robert sai unta, mutta muita se kyllä haittasi. 
Kaikesta huolimatta Annie oli heistä se, joka heräsi aina ensimmäisenä.
Hänellä oli eniten kursseja ja niillä hän opiskeli ahkerasti, samaa ei voinut sanoa hänen kursseillaan käyvästä porukasta.
Annie myöskin valvoi aina myöhään ja kulutti useimmiten aikansa maalaten.
Kamu oli Veronalle melko etäinen. Hän viihtyi paljon omissa oloissaan ujoutensa vuoksi. Usein Verona törmäsi häneen vain öisin hakiessaan lasin vettä keittiöstä.
Robert oli ainoa, jonka seurassa Kamu viihtyi. Johtuen siitä, ettei hän ollut tutustunut tyttöihin kunnolla. Robert myöskin auttoi Kamua peleissä, sillä hän oli nopeampi, vaikkakin kärsimättömämpi.
Kerran Verona vaati päästä Kamun mukaan hänen lähtiessään kampusalueen kaupoille. Pian selvisi, että Kamun kohteet olivat pelikauppoja, sarjakuvamyymälöitä ja divareita. Niistä Verona ei tiennyt mitään, mutta hänen kaksoissisarensa olisi voinut tietääkin. Niin, hän kaipasi toisinaan Morenaa.
---
Robert sen sijaan oli ihan omanlaisensa. Hänellä oli sana hallussa ja niinpä Verona huomasi usein hymyilevänsä ihastuneesti miehen lähettyvillä.
Jopa siinä määrin, että nainen uskalsi osoittaa kiintymystään Robertiin.
Toisinaan Robert osasi ällöttää Veronaa oudoilla vitseillään ja näyttämillään videoilla. Myös Robertin huumorintaju oli omanlaisensa, eikä Verona pitänyt siitä.
Vitsit saivat hänet voimaan pahoin, kirjaimellisesti.
Usein Robert ja Verona myös riitelivät. Riitojen aikana Kamu vetäytyi omiin oloihinsa ja Annie seurasi hiljaa taustalla. Hänestä riitely johtui siitä, että he olivat joissakin asioissa niin samanlaisia.
---
Mutta ei Robert ollut ainoa, jolta Verona sai huomiota. Yksi jos toinenkin mies oli pyytänyt häntä ulos luentojen jälkeen tai hänen kävellessään kaupungilla.
Nainen oli kuitenkin torjunut pyynnöt. Hän odotti viestiä omalta kullaltaan, Jakelta. Verona odotti ja odotti, mutta Jake ei koskaan vastannut hänen viesteihinsä tai soittoihinsa. Niinpä Verona tuumi jalkapallon vievän liikaa Jaken aikaa.
---
Kämppiksistään Robert vietti villeintä elämää. Hän oli iltaisin ulkona ja piti hauskaa.
Hyvin usein hänen hauskanpitoonsa lukeutui baareissa käynti. Lipevä luonteinen Robert löysi aina seuraa.
Jopa varatut naiset lankesivat häneen. Siitä huolimatta, että seurustelukumppanit olivat samassa baarissa.
Eräskin mies sai katua sitä, että oli päästänyt kultansa silmistään vessareissun ajaksi.
Mutta ei hemaiseva blondikaan ollut ihan viaton. Toinenkin mies alkoi parkua ääneen nähdessään tämän vaaleaverikön, Lydian Robertin syleilyssä.
---
Monina iltoina Verona ja Kamu olivat huolesta suunniltaan, kun Robertia ei kuulunut kotiin. He olivat tietysti tajunneet tämän juoksevan baareissa, mutta kämppikset olivat myös sopineet kotiintulo ajoista yhteisen rauhan vuoksi.
Siihen mennessä, kun Robert tuli Kamu oli jo luovuttanut ja käynyt nukkumaan. Niinpä Verona sai läksyttää miestä yksin: "Robert, ihan tosi. Et voi aina olla tähän asti ulkona. Meillä kaikilla on kursseja käytävänä ja yhtä lailla halutaan sunkin onnistuvan omillasi."
"Joten voisitko ystävällisesti tulla ensikerralla ennen auringon nousua?" Verona tivasi kiukustuneena.
"Tottakai. Mä ihan unohdin ajankulun, kun jäin keskustelemaan matikan lehtorin kanssa kiehtovista funktiolaskuista."
"Joten relaa vähän Verona tai älä sittenkään, sä oot aika söpö vihasena, " Robert naurahti.
Huoneeseensa päästyään Verona kikatti yrittäen kuitenkin peittää äänen. Robertin läpinäkyvä valhe funktioista oli oikeastaan ollut aika hauska, kerrankin.
Seinän toisella puolen Robertkin hymyili tyytyväisenä.

---
Tässäpä tämä osa. Pahoittelut tylsästä otsikosta ja osasta. Tahdoin taas näyttää hieman miten arki lähtee käyntiin ja millaisia Veronan kämppikset ovat. Uusi osa tulee taas aikanaan. Se on hieman lyhyt ja keskittyy vain yhteen asiaan, mutta vie juonta eteenpäin.
Joko muuten tiedätte kuka on suosikkinne Veronan kämppiksistä?

Poinsettia

7 kommenttia:

 1. Aika lyhyt osa, mutta oli mukava lukea kämppisten elämästä. Annie on suosikkini, se on vaan niin persoonallinen. :D

  VastaaPoista
 2. Tykkäsin tästä tietynlaisesta kämppäkavereidenesittelystä.

  Tuo Robert on aika lusmu. Kehittyyköhän hänen ja Veronan välille vielä jotain ystävyyttä syvempää..

  Kamu vaikuttaa kovin sympaattiselta persoonalta.

  Verona on kyllä erittäin kaunis. En malta odottaa hänen jälkikasvuaan.

  Kokonaisuudessaan hyvä osa, vaikkei sitä pituudella olekaan siunattu. Pidin kuitenkin tästä. (:

  VastaaPoista
 3. Kamu ja Annie vaikuttavat molemmat aika mukavilta, mutta olen vieläkin aika epävarma Robertin suhteen. Hm, ehkä ne ovat vain pintanaarmuja pojan luonteessa ja tämä on loppujen lopuksi aivan kunnollinen nuorukainen. Tai sitten päinvastaista :D Olen epäileväinen luonne.
  Katsotaan mitä selviää ;)

  VastaaPoista
 4. Reilua, että kaikki halusivat osallistua sakkojen maksamiseen, eihän Kamu ainut viuhahtelija ollut. Minusta oli ehkä vähän outoa, että kerronnan kohteena olivatkin yllättäen Veronan kämppikset. Hmm, jos Jake ei pian ota yhteyttä tyttöystäväänsä voi olla, että Robertin ja Veronan pintaflirtti muuttuu joksikin vakavammaksi.. Jään odottelemaan jatkoa. .-)

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä osa ja kiva kun valoitit kaikkien kämppisten luonnetta. Robert on kyllä suosikkini! Niin mahdoton :D Innolla odotan mitä jatkossa tapahtuu!

  VastaaPoista
 6. Hyvä osa oli:) En tiiä oonko vinksallani, mutta olis kiva nähdä jos Veronalle ja Kamulle syntyis suhde keskenään;DD Kamu on jotenki symppis!

  VastaaPoista
 7. Oi, ihanaa, haluan Veronasta ja Robertista parin! <3 He ovat vaan niin söpöjä! :> Ei Jake taida enää soitella.. Tykkään muutenkin Veronan kämppiksistä, Kamu on hauska ja Annie symppis :) Robert on jotenkin.. Sellainen ihanan huoleton ja vähän pilke silmäkulmassa :D

  Tykkäsin tästä osasta oikein kovasti :) Jäänpä odottelemaan jatkoa!

  VastaaPoista